Yoast SEO For TYPO3: Versie 9 release

| Nieuws , Blogs

De nieuwe versie van Yoast SEO for TYPO3 brengt, naast support voor TYPO3 v12, veel nieuwe features met zich mee. Ook zijn er features die voorheen alleen in de Premium versie beschikbaar waren, nu voor iedereen beschikbaar gemaakt! Je leest er alles over in dit blog.

TYPO3 v12 support

Vanaf nu is er officieel support voor TYPO3 v12. Hierbij is support voor TYPO3 v9 komen te vervallen.
De minimale eisen van Yoast SEO for TYPO3 versie 9 zijn TYPO3 v10 en PHP 7.4. Controleer dus of jouw site hieraan voldoet.

Meerdere zoekwoorden

Voorheen was het mogelijk om per pagina één Focus keyphrase op te geven waarbij er nog synoniemen gekoppeld konden worden.

Het is nu mogelijk om tot 5 gerelateerde keyphrases te koppelen, elk met eigen synoniemen en analysemogelijkheden!

Content Insights

In Yoast SEO for TYPO3 worden behulpzame analyses gedaan op zoekwoorden. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of de content van de pagina aansluit op de zoekwoorden die je hebt ingevoerd.

Hiervoor kun je nu gebruik maken van "Content Insights", deze feature laat de meest voorkomende woorden op je pagina zien zodat je een goed beeld hebt of je content aansluit op je doel en of je niet aan het 'over optimaliseren' bent.

Interne link suggesties

Interne links zijn belangrijk voor SEO. Zoekmachines zoals Google crawlen websites door interne en externe links te volgen. Dus om jouw inhoud vindbaar te maken, moet er naar worden gelinkt. Daarnaast dient het koppelen van gerelateerde content binnen jouw site nog een ander doel. Het helpt Google de relatie tussen pagina's, berichten en andere inhoud van je site te begrijpen. Dit geeft Google een idee van de structuur en hiërarchie op jouw website.

Met de nieuwe versie van Yoast SEO for TYPO3 worden er nu interne link suggesties getoond bij content elementen. Zo zie je gelijk op welke pagina's er content staat dat aansluit op het onderwerp in het betreffende element. Hier liggen mogelijkheden om interne links te plaatsen.

Orphaned Content

Binnen de Overview module is er nu een extra overzicht bijgekomen: Orphaned Content.

Lees hier wat dit betekent en wat voor effect dit op je website kan hebben.

Advanced Robot Instructions

Vanaf de eerste versie van Yoast SEO for TYPO3 zat er al een functionaliteit in om bij pagina's de robots instructies aan te geven. Vanaf TYPO3 v9 is dit echter core-functionaliteit geworden en is deze functionaliteit overbodig. In deze versie van Yoast SEO for TYPO3 is dit dan ook verwijderd. Met de nieuwe release hebben we echter voor extra functionaliteit gezorgd binnen de robots functionaliteit, namelijk Advanced Robots Instructions.

Lees hier meer over de werking van deze nieuwe opties.

Crawler module

De analyse van de pagina's wordt uitgevoerd op het moment dat de pagina in de backend wordt geopend. Dit kan via de "Page" module maar ook als de pagina als record wordt aangepast.

Met alle bovengenoemde nieuwe features is het nodig om alle pagina's bij te werken met de data die nodig is voor de analyses. Bij grotere websites is het niet praktisch om alle pagina's 1 voor 1 langs te gaan om deze data bij te werken. Daarom hebben we de Crawler module geïntroduceerd. Met deze module is het mogelijk om per website en per taal een gehele indexatie af te trappen. Hierdoor wordt alle data in 1 keer bijgewerkt en kan er direct mee gewerkt worden om bijvoorbeeld de interne links binnen de website op orde te krijgen.

Yoast SEO voor records

Om het leven van een developer wat makkelijker te maken, hebben we een nieuwe feature toegevoegd: Yoast SEO functionaliteit voor records!

Met deze feature is het mogelijk om zowel de backend als frontend Yoast SEO functionaliteit in te regelen voor records. Een goed voorbeeld hiervan is News records.

Lees hier meer over de functionaliteiten en de configuratie.

TypoScript Structured data

Yoast SEO for TYPO3 levert standaard Structured Data providers mee voor WebSite en BreadcrumbList

Voorheen was het al mogelijk om eigen providers toe te voegen. In deze release hebben we dit eenvoudiger gemaakt door een TypoScript provider toe te voegen.

Lees hier meer over de mogelijkheden en configuratie hiervan.

Maak jij al gebruik van Yoast SEO for TYPO3?

Met al deze nieuwe features wordt het nog gemakkelijker jouw website zelf te optimaliseren voor zoekmachines. Heb je al Yoast SEO for TYPO3? Zorg dan dat je hem update naar deze laatste versie. Heb je deze extensie nog niet? Download dan de laatste versie via onderstaande knop! 

Developer