Kees Smit Tuinmeubelen

Commerce & Content in een zeer uitgebreid online landschap

grootste assortiment tuinmeubelen van Europa

Kees Smit Tuinmeubelen is een familiebedrijf, bestaande uit 3 generaties, met Europa's grootste aanbod aan tuinmeubelen. Het nieuwe online platform gaat helpen om een volgende stap te zetten in hun groeiambities. Samen gingen we op zoek naar hét online landschap voor Kees Smit Tuinmeubelen.

Het draait niet alleen om de webshop, maar om het gehele online landschap van Kees Smit Tuinmeubelen.

Door de webshop te verrijken met content, verleidt Kees Smit Tuinmeubelen de bezoeker om naar de winkel te komen.

Met onze flexibele Commerce&Content-oplossing bepaalt Kees Smit Tuinmeubelen zelf waar de focus van het platform ligt.

Op zoek naar hét online landschap

Magento 1 kwam formeel te vervallen waardoor het tijd werd voor een Magento 2 platform. Hierdoor werd deze opdracht direct een vervangingsvraagstuk en een mooi moment om het gehele online landschap weer eens goed te bekijken. Als echt familiebedrijf ging Kees Smit Tuinmeubelen op zoek naar een bureau waar ze een duurzame relatie mee konden opbouwen. Op zoek naar een partner die niet alleen meedenkt met de inhoud en functie van de website, maar ook in het maken van keuzes omtrent architectuur, technologie en het gehele online landschap van Kees Smit Tuinmeubelen.

Uitgebreid online landschap

Kees Smit Tuinmeubelen had al een uitgebreid online landschap staan. Wij kregen echter nog alle ruimte om te adviseren, zodat we samen op zoek konden naar het online landschap dat het beste zou aansluiten bij de wensen.

De MaxServ familie

Bij MaxServ heerst een echt familiegevoel. Zowel tussen de medewerkers onderling, als ook met klanten. Hierdoor klikte het vrij snel met Kees Smit Tuinmeubelen. Er werd zelfs zoveel vertouwen naar elkaar uitgesproken, dat we direct een langetermijnpartnership met elkaar aangingen gestoeld op een meerjarenplan.

De uitdaging

Een hernieuwd online landschap neerzetten.

Dit online landschap moest de groeiambities van Kees Smit Tuimeubelen verder handen en voeten geven. Het online landschap zal een belangrijke bijdrage aan deze ambities gaan hebben.

Het resultaat

De focus van dit traject lag op de invulling van het gehele online landschap. Het uiterlijk van het platform bleef volledig buiten beschouwing; hiervoor werd het oude platform als leidraad gehanteerd. Focus op techniek en koppelingen met externe systemen dus!

Techniek

Onze prijswinnnende Commerce&Content-oplossing was een perfecte match voor Kees Smit Tuinmeubelen. Een koppeling tussen Magento 2 (e-commerce) en TYPO3 (contentmanagementsysteem) waarbij de twee elkaar optimaal versterken. We realiseerden een online platform waarin Kees Smit Tuinmeubelen zelf kan bepalen of de focus op e-commerce of inspirerende content hoort te liggen.

Koppelingen

Onze Commerce&Content-oplossing wordt alleen maar sterker als we dit koppelen aan de juiste pakketten van externe partners. Hierin is heel veel mogelijk en voor Kees Smit Tuinmeubelen zijn de volgende koppelingen tot stand gebracht:

Zoekoplossing 

Voor iedere webshop is het essentieel dat bezoekers zich snel en gemakkelijk over het platform kunnen bewegen. Een goede zoekoplossing is daarbij uitermate belangrijk voor. Tweakwise voorziet hier volledig in, met een intelligente oplossing waardoor de klant zelf aan de knoppen zit en actief aan de slag kan om voor meer conversie te zorgen.

Business benefits

  • Zelf focus verschuiven van content naar commerce
  • Conversiestijging door optimaliseren shoppingexperience
  • Volwaardig online landschap
  • Beheersbare en betrouwbare site

Deze producten en diensten hebben we ingezet voor Kees Smit Tuinmeubelen

Een digitaal meesterwerk creëer je samen

Gedurende het hele project werkten we intensief samen met de medewerkers van Kees Smit Tuinmeubelen. De Product Owner was altijd beschikbaar, zodat we steeds snel konden overleggen. Ook de rest van de betrokken organisatie kende het belang van dit project en hielp mee waar nodig. Het teamgevoel was (en is nog steeds) erg sterk waardoor we onder tijdsdruk het maximale resultaat hebben gehaald uit iedere iteratie. We zijn trots op het digitale meesterwerk dat we samen hebben neergezet.   

De kracht van e-commerce & content op één plek

Wij geloven in de kracht van e-commerce & content binnen één open source oplossing. Ervaar tijdens onze demo hoe content effectief bijdraagt aan de groei van jouw e-commerce landschap.

Onze meesterwerken