RKC Waalwijk

Informatievoorziening van Champions League-niveau!
Meesterlijk ontwikkeld binnen het OpenSource TYPO3 CMS!

Familiaire en maatschappelijk betrokken BVO

RKC Waalwijk speelt professioneel voetbal en is er voor haar omgeving. Bij deze familiaire club met veel maatschappelijke binding wil jij horen! You’ll Never Wolluk Alone!

Door de frisse nieuwe online uitstraling word je als bezoeker fan van RKC Waalwijk.

Door een externe koppeling met Gracenote heeft RKC Waalwijk de handen vrij om met content aan de slag te gaan.

Gezien de maatschappelijke belangen is het essentieel dat het platform van RKC Waalwijk veilig en betrouwbaar is.

RKC Waalwijk

Betaaldvoetbalorganisaties hebben een grote achterban met een nog grotere binding. Deze achterban bestaat uit tal van doelgroepen van maatschappelijk tot business. Al deze mensen wil je op een juiste manier bereiken. Je wilt ze niet alleen bereiken, je wilt ze aan je binden en dus activeren! Een overzichtelijke website met een strak design is hiervoor een must.

Slim omgaan met resources

Voor een Eredivisieclub heeft RKC Waalwijk een klein budget en moet het slim omgaan met marketingmiddelen. Iedere mogelijke tijdsbesparing is er één. Het op meerdere plekken invoeren van data die al bekend is, legt te veel beslag op de beperkte middelen. Daar hebben we wat op bedacht!

Groot maatschappelijk betrokkenheidsgevoel

Gezien de maatschappelijke betrokkenheid van RKC Waalwijk moet de website in topvorm zijn op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid.

De uitdaging

RKC Waalwijk en Stichting Samen RKC hadden - ieder om hun eigen redenen - behoefte aan een nieuw platform. Punten van aandacht waren uitstraling, overzicht, contentbeheer, activatie/conversie, veiligheid en betrouwbaarheid. Allemaal zaken die we in het nieuwe platform hebben meegenomen.

Het resultaat

Een betrouwbaar en veilig TYPO3-Multisite platform met informatievoorziening van Champions League-niveau.

Design

Een overzichtelijke website met een strak design, daar was RKC Waalwijk naar op zoek. Gezien de dominante gele kleur in de huisstijl was het een uitdaging om het geheel toch rustig en overzichtelijk te houden. Door samen met de klant te kijken hoe we de gele kleur in de nuances konden gebruiken, is het een rustig en aansprekend platform geworden. Het resultaat: het strakke en overzichtelijke design waar de klant zo naar op zoek was.

 
Techniek 

De sites van RKC Waalwijk en Samen RKC zijn ondergebracht in een TYPO3-multisite oplossing. Er staat één TYPO3 CMS platform met 2 websites die dezelfde basis genieten. Beide hun eigen touch en de mogelijkheid om elementen te gebruiken die oorspronkelijk voor de andere website zijn ontwikkeld.

Externe koppeling Gracenote

Door een externe koppeling met Gracenote heeft RKC Waalwijk de handen vrij om met content aan de slag te gaan. Gracenote regelt de data omtrent wedstrijden, standen en spelers en RKC Waalwijk doet de rest!

Business benefits

  • Hosting, onderhoud en doorontwikkelingen in betrouwbare hand
  • Tijdsbesparing door de externe koppeling met Gracenote

Deze producten en diensten hebben we ingezet voor RKC Waalwijk

Een digitaal meesterwerk creëer je samen

RKC Waalwijk was op zoek naar een lokale partner die het nieuwe platform wilde designen en ontwikkelen. Samen met de medewerkers van RKC Waalwijk en Samen RKC hebben we een Eredivisie-waardig TYPO3-platform gecreëerd. De agile werkmethode was vrij nieuw voor de betrokkenen bij RKC, maar door hun open houding zagen ze snel de voordelen en konden we aan de slag. Door korte lijnen met de stakeholders konden ze snel schakelen en direct bijsturen waar nodig.
Een mooie samenwerking waar we met zijn allen heel trots op zijn!

Onze meesterwerken