Voer nu een update uit naar TYPO3 CMS 8!

Draait je website momenteel op TYPO3 CMS 6.2, dan is dit een belangrijk blogartikel voor je, want je moet een keuze maken: verlengen van de levensduur, of een upgrade naar de nieuwste versie van TYPO3.

Op 31 maart aanstaande verloopt versie LTS 6.2 en komt de ELTS versie van TYPO3 CMS 6.2 uit. De ELTS versie geeft een laatste (betaalde) ondersteuningsverlenging van je platform. Daarna vinden er op 6.2 geen securityupdates en bugfixes meer plaats en komen de veiligheid en juiste werking van je platform in gevaar.

Wat houdt de ELTS versie voor mij in?

ELTS staat voor 'Extended Long Term Support'. Dit houdt in dat de TYPO3 Association versie 6.2 vanaf 31 maart 2017 nog twee jaar ondersteunt met beveiligingsupdates en bugfixes. Daarna is het echt over. Gebruikers van CMS 6.2 moeten dus nu een keuze maken: stel je de migratie naar een nieuwere versie uit en kies je voor het verlengen van de levensduur van je platform, of maak je direct gebruik van een TYPO3 upgrade. 

Keuze 1: Stel de migratie uit en schrijf je in voor een ondersteuningsplan.

TYPO3 biedt zoals gezegd tegen betaling verlengde ondersteuning op versie 6.2. Dit helpt niet alleen jou, maar ook TYPO3 verder, zodat zij hun tijd kunnen besteden aan de support van oudere TYPO3 CMS versies en aan de toekomstige ontwikkeling van TYPO3. Het is echter goed om te weten dat - als je kiest voor deze oplossing ? je voor je eigen platform vooral tijd koopt om op een later moment over te stappen naar de nieuwste versie van TYPO3. 

De ELTS van versie 4.5 loopt op 31 maart af; de platformen worden na die datum niet meer ondersteund met updates en fixes. Gebruikers van TYPO3 versie 6.2 kunnen een ELTS aanschaffen en zijn daarmee tot en met 31 maart 2019 verzekerd van ondersteuning.

Keuze 2: upgrade nu direct!

In plaats van de aanschaf van de ELTS kan je er ook voor kiezen je platform nu te voorzien van een upgrade naar de nieuwste versie. Dat is een slimme investering, want hoe je het ook wendt of keert: een upgrade moet toch uitgevoerd worden. Beter nu dan over 2 jaar. Je profiteert dan direct van de innovaties van de nieuwste versie en bent af van het risico van systeemuitval en veroudering. Ons advies is dan ook om direct voor een upgrade te kiezen.

Welke versie is met een upgrade geschikt voor mij?

De nieuwste versie, TYPO3 CMS 8, biedt vele voordelen. Op 21 oktober schreven we een blogartikel waar deze voordelen in beschreven zijn.

Naast een verbetering in de performances (verbeterde laadtijd) en het gebruiksgemak is er een aantal toffe features bijgekomen. Zo is er een Focal Point dat zorgt voor optimale weergave op mobiele apparaten. Een gebruiker kan hiermee een focusgebied aangegeven dat altijd binnen het cropgebied valt en daardoor altijd zichtbaar blijft. Voor zowel mobiel als desktop kan er een apart cropgebied worden ingesteld. 

De backend is nu ook op mobiele devices te bedienen. Zo kun je waar je ook bent bijvoorbeeld nieuwsberichten aanmaken. Met de CKEditor is dit makkelijker dan ooit. Het is een What You See Is What You Get Editor, iets dat je herkent uit Word! Je hoeft geen HTML-kennis meer te hebben om je content er uit te laten zien zo jij dat wilt. 

Heb je per ongeluk een pagina verwijderd? Dit kan eenvoudig hersteld worden door een gebruiker met admin-rechten. Ook hierover hoef je je dus geen zorgen te maken. 

Wil je scoren in de zoekmachine? Dan kunnen wij jou daarbij helpen. Samen met Yoast brengt MaxServ de Yoast SEO plugin voor TYPO3 CMS 8 uit. Deze plugin stelt je in staat om de inhoud van je bericht of productpagina's te analyseren en deze te optimaliseren voor de zoekmachine. Ben je benieuwd naar onze samenwerking? Lees dan hier meer.

Laat de update uitvoeren door MaxServ!

Een update naar TYPO3 levert je zoals je hierboven leest vele voordelen op, het is een waardevolle investering voor de komende jaren.

MaxServ heeft de meeste TYPO3 specialisten in Nederland. Wij zijn hierdoor in staat om de update goed uit te voeren. Wij zorgen er uiteraard voor dat je als klant hier zo weinig mogelijk last van hebt. Graag vertellen we je persoonlijk meer over onze aanpak.

Marketeer