Waarom je zou moeten upgraden naar TYPO3 CMS 8

TYPO3 CMS 8 is al even uit. Zo hebben wij hier in maart al een artikel over geschreven. We zijn nu ongeveer een halfjaar verder en merken dat deze versie veel te bieden heeft voor redacteuren en marketeers. In dit artikel geven wij een aantal redenen waarom je zou moeten upgraden naar TYPO3 CMS 8. 

Wat is er nieuw in TYPO3 CMS 8

De nieuwe versie staat voornamelijk bekend om haar gebruiksgemak & performance in de TYPO3 backend. Dat het de redacteur een stuk makkelijker gemaakt wordt, zie je terug in de volgende punten:

CKEditor:
Ook wel de What You See is What You Get editor genoemd. Alles wat je intypt, ziet er daadwerkelijk zo uit als je op de webpagina publiceert. Je hoeft dus niet meer over HTML-kennis te beschikken (denk aan <strong> om teksten dikgedrukt te krijgen). Het programma doet het voor jou. Net als in Word.

Prullenbak:
Pagina per ongeluk weggegooid? Geen probleem. Deze kan gemakkelijk hersteld worden. Dit geldt nu eventueel ook voor onderliggende pagina's uit de content tree. 

Backend beheer op mobiel/tablet:
Buiten de deur voor een afspraak, maar moet er echt een artikel geplaatst of juist verwijderd worden? Met CMS 8 is het geen probleem! De backend kun je namelijk gemakkelijk beheren op mobiel/tablet. 

Laadtijd verbetering:
Met de komst van TYPO3 CMS 8 wordt de laadtijd een stuk korter. Zo is CMS 8 tot 40% sneller dan de voorgaande TYPO3 versies. Mede door de optimalisaties van PHP 7.x.

TYPO3 CMS 8: voordelen voor marketeers

Ook biedt TYPO3 CMS 8 vele voordelen voor marketeers:

Meer conversie:
De kortere laadtijd heeft een gunstig effect op de conversie. Een aantal grote organisaties heeft hierover in de afgelopen jaren gepubliceerd: bij Amazon bijvoorbeeld steeg de omzet met 1% voor elke verbetering in laadtijd van 100 milliseconden. Walmart meldde een stijging van 2% in conversies voor elke seconde verbetering in laadtijd. Resultaten verschillen uiteraard per branche, type website en bezoekers, maar het loont de moeite de laadtijd eens kritisch onder de loep te nemen.

Meer gebruiksgemak en eigen controle:
Als marketeer wil je teksten snel en makkelijk kunnen plaatsen. Je wilt hiervoor niet afhankelijk zijn van anderen. CMS 8 speelt hier mooi op in. De backend is, zoals je hierboven kan lezen, een stuk verbeterd. Elke marketeer kan nu eenvoudig zelf teksten toevoegen, zonder hulp in te hoeven schakelen.

Stabiliteit van het platform:
Het platform is stabiel voor de toekomst. Zo wordt de LTS Release in april 2017 verwacht. Deze wordt tot april 2020 ondersteund. Deze week (18 oktober) is TYPO3 CMS 8.4 uitgebracht. Versie 8.5 staat gepland voor 20 december 2016. Er dus genoeg actie rondom CMS 8, in april 2017 wordt ook nog eens de LTS versie verwacht. Tot april 2020 wordt CMS 8 vervolgens ondersteund. 

Ben je net zo enthousiast over deze versie als wij? Neem dan contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Heb je nog vragen? Ook dan helpen we je graag verder!

Gerelateerde berichten