TYPO3 V12: Wat is er nieuw?

| Blogs

Het krachtige content management systeem (CMS) TYPO3 heeft onlangs de long term support (LTS) van versie 12 uitgebracht. Deze nieuwe versie bevat diverse updates en verbeteringen van het CMS de de gebruikerservaring en functionaliteit naar een hoger niveau tilt.

Sneller, gebruiksvriendelijker en moderner

Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen aan TYPO3 V12 is de geheel vernieuwde gebruikersinterface (UI). De nieuwe UI heeft een modern en fris ontwerp met verbeterde navigatie, intuïtieve workflows en een betere responsiviteit. Zo is het CMS nu nog gebruiksvriendelijker voor contentbeheerders, ontwikkelaars en redacteuren.

Andere nieuwe functies van TYPO3 V12 zijn de verbeterde prestaties en snelheid. Dankzij optimalisaties op het gebied van caching, database queries en code-efficiëntie laadt TYPO3 V12 de webpagina's nu nog sneller. Dit resulteert in een betere gebruikerservaring en hogere prestaties op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

TYPO3 V12 Voor ontwikkelaars

TYPO3 V12 beschikt over verbeterde integratiemogelijkheden en ondersteuning voor webhooks. Dit zijn belangrijke onderdelen van deze nieuwe versie van het CMS die ontwikkelaars de mogelijkheid geven integraties eenvoudiger te realiseren. Met deze integraties kunnen websites naadloos communiceren en gegevens uitwisselen met andere systemen zoals e-commerceplatformen, CRM-software en marketing automation tools. Dit verhoogt de efficiëntie van de digitale processen en vergroot de flexibiliteit van het CMS. 

Ook is er ondersteuning voor PHP 8.0 en hoger, waardoor ontwikkelaars (en platformen) kunnen profiteren van de nieuwste PHP verbeteringen en prestatie-updates.

Veiligheid

Tot slot heeft TYPO3 V12 ook aandacht besteed aan veiligheid. Er zijn verschillende beveiligingsupdates doorgevoerd om de veiligheid van het CMS te verbeteren en kwetsbaarheden te minimaliseren. Dit maakt TYPO3 nog beter geschikt voor zakelijke- en enterprise toepassingen.

Vragen?

Heb jij een vraag, interesse in een upgrade naar TYPO3 V12 of in een compleet nieuw TYPO3 platform? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Checklist content optimaliseren

Optimaliseer met behulp van de checklist jouw contentpagina's om beter gevonden te worden en meer leads te genereren. Doe er je voordeel mee!