Scoren in zoekmachines met Yoast SEO voor TYPO3

Al meer dan een jaar heeft de TYPO3 community de mogelijkheid om gebruik te maken van een module waarmee een website eenvoudig is te optimaliseren voor zoekmachines (SEO optimalisatie). Deze gratis te verkrijgen module op basis van de analyses van Yoast SEO, is inmiddels meer dan 10.000 keer gedownload en nog iedere dag zijn er mensen die voor het eerst kennis maken met deze module.

Versie 2.1 van Yoast SEO voor TYPO3

Vandaag brengen wij samen met Yoast SEO een versie 2,1 uit van deze gratis module met daarin nu ook de mogelijkheid om pagina's te markeren als cornerstone content. Op de website van Yoast legt Marieke van de Rakt precies uit wat cornerstone content is en waarom dit zo belangrijk is voor de zoekmachine optimalisatie.

Met de mogelijkheid om pagina's als cornerstone content te markeren, is er tevens een overzicht mogelijkheid gekomen van deze pagina's en hoe deze pagina's scoren op leesbaarheid en SEO.

Functionaliteiten op een rij

Versie 1.0 bevat momenteel de volgende aanvullende functionaliteiten ten opzichte van de gratis module:

Meerdere focus sleutelwoorden
In de gratis module is het mogelijk om je pagina te optimaliseren voor een focus sleutelwoord. De module geeft je tips over wat je moet aanpassen om je pagina beter te laten vinden op het betreffende woord. Vaak wil je misschien wel op meer dan 1 woord goed gevonden worden. Daarom is het met deze versie mogelijk om tot op 5 focus sleutelwoorden op te geven.

Redirectmanager
In Yoast SEO voor TYPO3 heb je de beschikking over een redirect manager. Met deze redirect manager kun je eenvoudig doorverwijzingen maken van de ene pagina naar de andere en daarbij aan de zoekmachine laten weten waarom de bezoeker wordt doorgestuurd. Door deze juiste informatie mee te sturen, weet de zoekmachine wat hij moet doen met de indexatie van de oude url. Moet deze worden aangepast, of is het bijvoorbeeld slechts een tijdelijke doorverwijzing. Daarbij zal de module de gebruiker ondersteunen en waarschuwen als een mogelijk niet werkende redirect lijkt te worden gemaakt.

Yoast SEO Insights
Je hebt onderzoek gedaan op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden en je weet wat je er over wilt schrijven. Maar zodra je gaat schrijven, kom je er achter dat het moeilijk is om gefocust te blijven. De module heeft een kleine behulpzame tool die je aangeeft welke woorden een prominente rol hebben in de tekst die je hebt geschreven. Op deze manier kan je controleren of je wel gefocust blijft op de woorden waarop je gevonden wilt worden.

Verlaten content
Als je een pagina wilt laten opnemen in de zoekmachines, is het erg belangrijk dat er links naar deze pagina zijn. Het hebben van zowel links vanaf andere websites, als links vanaf je eigen website zijn dan ook een must. Zogenoemde verlaten content zal dan ook niet tot nauwelijks gevonden worden in de zoekmachines. In Yoast SEO voor TYPO3 hebben we een eenvoudig overzicht gemaakt met pagina's die niet vanaf een andere pagina binnen je website gelinkt worden. Het is vervolgens dus erg belangrijk dat er vanaf andere pagina's links naar deze pagina worden opgenomen.