Yoast SEO voor TYPO3 gelanceerd

Yoast SEO voor TYPO3 gelanceerd

Donderdag 20 april hebben wij tijdens MEET TYPO3 de eerste officiële versie van Yoast SEO voor TYPO3 gelanceerd. Vanaf nu kan iedereen die gebruikmaakt van TYPO3 CMS versie 7 of hoger geholpen worden bij het schrijven van teksten die volledig zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Wat doet de module?

Wie wel eens met WordPress heeft gewerkt, kent de Yoast SEO module waarschijnlijk al. Voor diegenen die de module nog niet kennen een kleine introductie:

De Yoast SEO module ondersteunt je als redacteur door de pagina's die je hebt gemaakt te controleren op zaken die belangrijk zijn voor zoekmachine optimalisatie. Zo wordt er gecontroleerd of de teksten niet te moeilijk zijn, het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden wel op de juiste plaatsen vermeld staan en of er geen informatie mist. Op basis van alle controles wordt er een totaalscore op leesbaarheid en focus-trefwoorden gemaakt. Zo kun je eenvoudig zien of de pagina optimaal scoort in zoekmachines.

Naast de controles op de inhoud, zie je ook in één oogopslag hoe de vermelding van de pagina eruit komt te zien in Google. Op deze manier kan je zorgen dat de tekst die een gebruiker ziet, optimaal wordt ingericht en de vermelding de gebruiker verleidt om naar de pagina te gaan.

Hoe is de module tot stand gekomen?

Het systeem voor het uitvoeren van de controles is afkomstig van het bedrijf Yoast uit Wijchen, dat de Yoast SEO plugin heeft ontwikkeld voor WordPress (een module die al voor 6 miljoen websites is gebruikt). De techniek is echter ook heel goed geschikt voor andere CMS-en. Yoast wilde dan ook graag voor alle grote CMS-en en E-commerce systemen een module maken. Voor TYPO3 en Magento hebben MaxServ en Yoast de handen ineengeslagen en heeft MaxServ de implementatie voor TYPO3 en Magento ontwikkeld.

Hoe kan ik de module gaan gebruiken?

Omdat zowel MaxServ als Yoast open source hoog in het vaandel hebben staan, is ook deze module uiteraard open source en kan gratis worden gebruikt. Om de module te installeren kun je contact met ons opnemen of deze downloaden via één van de onderstaande links.

Wij hopen (en weten) dat het gebruik van deze module gaat helpen om ook jouw pagina's beter vindbaar te maken via de zoekmachines.