SEO in TYPO3, waar moet ik beginnen

| Nieuws

Maakt jouw website gebruik van het TYPO3 CMS en wil je aan de slag met SEO (Search Engine Optimization)? Schakel dan de juiste hulp in en word beloond met hogere posities en betere vindbaarheid in Google!

Wat is SEO?

Het doel van SEO of zoekmachineoptimalisatie is jouw website en pagina’s verbeteren zodat ze hoger worden getoond in de organische (niet betaalde) zoekresultaten van zoekmachines als Google of Bing. SEO bestaat uit drie pijlers: techniek, content en autoriteit. Maar het verbeteren van deze pijlers, hoe begin je daar nu aan in een TYPO3 omgeving?

Schakel hulp in

Met hulp inschakelen bedoel ik niet een duur marketingbureau. Het optimaliseren van jouw content kan je namelijk zelf, als je weet hoe. Dat is waar Yoast SEO voor TYPO3 om de hoek komt kijken. Yoast SEO helpt je o.a. met je zoekwoorden, leesbaarheid en Google snippets. Met meer dan 11 miljoen actieve Wordpress en TYPO3 installaties heeft deze extensie zich meer dan bewezen in de praktijk. Ook is onze Yoast SEO voor TYPO3 extensie genomineerd voor de “TYPO3 Extension Award - Best Documentation”. Dat is iets waar we natuurlijk ook erg trots op zijn!

Yoast SEO voor TYPO3, hoe werkt het?

Aan de hand van gekleurde bolletjes informeert de Yoast SEO module de redacteur over hoe goed de pagina scoort op basis van een aantal belangrijke SEO-onderdelen.

Er wordt gecontroleerd of de zoekwoorden of keywords waarop je gevonden wil worden op de juiste plaatsen staan. Dit gebeurt aan de hand van zoekwoorden die je zelf per pagina instelt. Daarnaast controleert de module de leesbaarheid van de pagina. Tot slot toont de module een Google Snippet preview. Dit laat zien hoe jouw pagina wordt getoond in de zoekresultaten en of bijvoorbeeld de titel niet te lang of te kort is.

Sale!

Profiteer nu van van de blackfriday korting van Yoast en ontvang 30% korting op Yoast SEO Premium voor TYPO3!

Yoast goes green! Voor elke order die geplaatst wordt tijdens deze sale planten zij een boom

Yoast SEO voor TYPO3, free vs premium

Wil je beginnen met SEO dan kan je starten met de gratis versie van de extensie. Deze versie biedt de basis van de eerdergenoemde functionaliteiten waarmee je een prima SEO-fundament kan neerzetten voor jouw website. Maar wil je nu echt een vliegende SEO start maken? Kies dan voor Yoast SEO TYPO3 premium. Dit biedt o.a. de volgende handige extra’s:

  • 5 zoekwoorden per pagina in plaats van 1.
  • Redirect manager met notificaties
  • Toegang tot de Yoast SEO academy, word SEO-expert door middel van vele online trainingen.
  • 1 jaar 24/7 support.

Download Yoast SEO Premium voor TYPO3 via onderstaande knop.

Marketing

Wil je meer weten over MaxServ?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze digitale meesterwerken? Wij vertellen je er graag meer over en nemen zo snel mogelijk contact op. Uiterlijk binnen 2 werkdagen.