SEO in TYPO3, waar moet ik beginnen

| Nieuws

Maakt jouw website gebruik van het TYPO3 CMS en wil je aan de slag met SEO (Search Engine Optimization)? Schakel dan de juiste hulp in en word beloond met hogere posities en betere vindbaarheid in Google!

Wat is SEO?

Het doel van SEO of zoekmachineoptimalisatie is jouw website en pagina’s verbeteren zodat ze hoger worden getoond in de organische (niet betaalde) zoekresultaten van zoekmachines als Google of Bing. SEO bestaat uit drie pijlers: techniek, content en autoriteit. Maar het verbeteren van deze pijlers, hoe begin je daar nu aan in een TYPO3 omgeving?

Schakel hulp in

Met hulp inschakelen bedoel ik niet een duur marketingbureau. Het optimaliseren van jouw content kan je namelijk zelf, als je weet hoe. Dat is waar Yoast SEO voor TYPO3 om de hoek komt kijken. Yoast SEO helpt je o.a. met je zoekwoorden, leesbaarheid en Google snippets. Met meer dan 11 miljoen actieve Wordpress en TYPO3 installaties heeft deze extensie zich meer dan bewezen in de praktijk. Onze Yoast SEO voor TYPO3 extensie is genomineerd voor de “TYPO3 Extension Award - Best Documentation”. Dat is iets waar we natuurlijk erg trots op zijn!

Beleving als fundament voor jouw e-commerce platform

Door content juist in te zetten creëer je beleving op jouw e-commerce platform. Met een goede beleving onderscheid je jezelf ten opzichte van de concurrentie en ben je klaar voor de toekomst.

Binnen een goed e-commerce landschap zijn e-commerce en content geen losstaande onderdelen meer. Wil je hier meer over lezen? Download de whitepaper: Beleving als fundament voor jouw e-commerce platform.

Yoast SEO voor TYPO3, hoe werkt het?

Aan de hand van gekleurde bolletjes informeert de Yoast SEO module de redacteur over hoe goed de pagina scoort op basis van een aantal belangrijke SEO-onderdelen.

Er wordt gecontroleerd of de zoekwoorden of keywords waarop je gevonden wilt worden op de juiste plaatsen staan. Dit gebeurt aan de hand van zoekwoorden die je zelf per pagina instelt. Daarnaast controleert de module de leesbaarheid van de pagina. Tot slot toont de module een Google Snippet preview. Dit laat zien hoe jouw pagina wordt getoond in de zoekresultaten en of bijvoorbeeld de titel niet te lang of te kort is.

Marketeer