Extended Long Term Support voor TYPO3 CMS V10

| Nieuws

Op 30 april 2023 loopt de ondersteuning voor TYPO3 CMS V10 af. Draait jouw website op TYPO3 CMS V10? Dan is het belangrijk om te weten wat je opties zijn om je website veilig te houden en functionaliteiten te kunnen blijven garanderen. Weet je niet zeker op welke TYPO3 CMS versie jouw platform draait? Doe dan de TYPO3 Version Check. Voer je URL in en de check vertelt je welke versie wordt gebruikt.

Het einde van de ondersteuningscyclus voor TYPO3 CMS V10 komt eraan

Zoals je waarschijnlijk weet volgt TYPO3 CMS een strak schema van supportcycli. Na de release van een nieuwe versie van het TYPO3 CMS, start een aantal sprintfases tot er een Long Term Stable (LTS) versie wordt uitgebracht. Deze LTS-versie wordt vervolgens drie jaar lang ondersteund. Wanneer de LTS-cyclus afloopt, worden er geen updates meer verstrekt. Met Extended Long Term Support (ELTS) kun je tot drie jaar extra ondersteuning bijkopen.

Wat zijn de opties voor mijn TYPO3 CMS V10?

Als jouw website nog op TYPO3 CMS V10 draait, kun je kiezen tussen: 

  • Upgraden naar een nieuwe versie
  • Aanschaffen van een Extended Long Term Support

Upgraden naar een nieuwere versie kan de nodige ontwikkelkosten met zich meebrengen en kan in een drukke periode niet goed uitkomen. Met een Extended Long Term Support koop je tijd. Je krijgt dan tot drie jaar extra ondersteuning. Zo kun je jouw website veilig houden en de tijd nemen om een upgrade te plannen wanneer het wel uitkomt.

Waarom moet mijn CMS up-to-date blijven?

Een up-to-date CMS is belangrijk voor de veiligheid van je website. Door het updaten van je CMS voorkom je dat je website kwetsbaar wordt voor hackers en andere kwaadwillenden. Het is daarom belangrijk om regelmatig security patches te installeren en een up-to-date CMS te hebben. Daarnaast garandeer je ook dat de functionaliteiten blijven draaien in een continu ontwikkelende omgeving, het internet.

Vragen?

Heb je vragen of interesse in onze TYPO3 CMS 10 Extended Support mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Uiteraard laten we ook graag zien wat een upgrade aan nieuwe mogelijkheden kan bieden voor jouw website zodat je een weloverwogen keuze kan maken.