5-jarig jubileum | Manouk

| Nieuws

Vandaag staan we stil bij het 5-jarig jubileum van Manouk. Als HR-collega is Manouk onze rots in de branding voor alles wat met personeelszaken te maken heeft. Ze is sportief, no-nonsense, niet gemakkelijk van streek te krijgen en staat altijd voor iedereen klaar. Het is dan ook niet gek dat ze door collega’s op handen wordt gedragen!

Om de mijlpaal te vieren hebben we Manouk in de plantjes gezet en haar een aantal vragen gesteld.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 5 jaar?

MaxServ is mijn eerste echte werkgever en ik ben vooral mezelf tegengekomen. Na 3 jaar dacht ik dat ik het allemaal wel had gezien en toe was aan een volgende stap. Wat een misvatting; toen begon het eigenlijk pas. Nu ik terugkijk op 5 jaar, durf ik vol overtuiging te zeggen dat ik de organisatie ken, de verbanden en de belangen heb leren zien en écht zie hoe, waar en op welke manier ik collega’s en de organisatie verder kan helpen. Ik heb ontdekt waar mijn sterke kanten liggen en hoe ik mezelf verder wil ontwikkelen.

Waar ben je het meeste trost op?

MaxServ is in de afgelopen jaren gegroeid en geprofessionaliseerd. Dat vraagt veel van alle betrokkenen. Ik ben oprecht trots op het resultaat dat we samen hebben neergezet. De groep collega’s moet passen bij hoe MaxServ als werkgever, als leverancier en als partner wil zijn. Binnen HR zijn we daar bewust en actief mee aan de slag gegaan. Vanaf de werving tot en met het afscheid nemen bij een einde dienstverband. Ik ben daarbinnen vooral trots op het onboarding-proces zo dat nu staat. Op mijn eerste dag moest de bureaustoel nog snel ergens vandaan gehaald worden. Tegenwoordig doen we er alles aan om te zorgen dat nieuwe collega’s zich welkom voelen. Dat begint al ruim voor de eerste werkdag. En de bureaustoel staat dan uiteraard ook al klaar. 

Wat typeert jou binnen MaxServ?

Dat zou je eigenlijk aan mijn collega’s moeten vragen. Ik hoop in ieder geval dat ik te boek sta als betrouwbaar, eerlijk en nuchter. Ik neem geen blad voor de mond en je weet dus wat je aan me hebt. HR heeft van de directie een duidelijk opdracht meegekregen: wees goed voor de mensen. Het zijn geen loze woorden, maar een belangrijke verantwoordelijkheid. We nemen het mee in alles wat we doen en besluiten. Soms is dat best ingewikkeld, want wat voor een collega goed is, kan belastend zijn voor de rest van het team. Ik doe steeds mijn best om eerlijke en juiste afwegingen te maken en daar ook open over te zijn. Ik hoop dat collega’s het als zodanig voelen en ervaren. 

Verder denk ik dat collega’s mij wel een beetje gek vinden. Zo had ik bijvoorbeeld toen ik kwam solliciteren blond haar, maar op mijn eerste werkdag roze. 

Wat is jouw lievelingsmuziek?

Mijn muzieksmaak is erg breed. Doorgaans luister ik dan ook naar veel verschillende artiesten, afhankelijk van waar ik op dat moment zin in heb. Op dit moment luister ik veel Sampha, Lianne La Havas en Paolo Nutini. Een collega en ik delen ook geregeld muziek. Hij houdt vooral van het genre “computermuziek”, waar mijn voorkeur toch uitgaat naar échte instrumenten.

Welke hobby’s heb je?

Wanneer ik niet aan het werk ben, lees ik graag en luister ik podcasts. Ik luister naar enorme zwets podcasts waar ik vooral niet teveel bij hoef na te denken. Daarnaast luister ik graag naar geschiedenis. Mijn droom is om binnen MaxServ een leuke podcast te starten die het liefst niet al te serieus is. Om fit te blijven (en omdat ik ervan geniet) kun je mij ook vaak terugvinden op de wielrenfiets.

Terugkijkend op de afgelopen 5 jaar, wat had je jezelf mee willen geven toen je bij MaxServ begon?

Dat ik niet te snel moet denken dat ik wel weet hoe het zit. Soms is het nodig om even afstand te nemen van een situatie of project. Om eerst eens goed te kijken wat er nu daadwerkelijk gebeurt voor je er meteen op doorpakt. Af en toe even uitzoomen dus. Verder zou ik mezelf vertellen om met open vizier binnen te stappen. Bij MaxServ kun je gewoon jezelf zijn, dus wees dat ook. Maar vooral: vertrouw op je kennis en vaardigheden.

Vooruitkijkend op de komende 5 jaar wat hoop je dan te hebben bereikt?

Ik hoop mezelf nog een keer goed tegen te komen in mijn functie. Voor mij biedt dat de kans om te leren, ontwikkelen en verder te groeien.

Bij MaxServ zijn we heel blij met Manouk en we hopen er nog vele jaren aan vast te plakken! 

Kom jij ook bij ons werken?

Manouk is samen met alle collega's het kloppend hart van ons bedrijf. Als HR zorgt zij dat voor het aanbrengen en trainen van nieuwe collega's.

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!