Rick over persoonlijke groei binnen MaxServ

| Blogs

Voor MaxServ is het belangrijk dat collega’s zich blijven ontwikkelen. Alleen zo kunnen we onze klanten de kwaliteit leveren die ze verwachten. Maar hoe ziet ontwikkeling er binnen MaxServ precies uit? We vroegen een van onze ervaren developers naar de groei die hij binnen MaxServ heeft doorgemaakt.

Wie ben je en wat is je functie?

Ik ben Rick van Riel en werk bij MaxServ als developer aan zowel Magento 2 als TYPO3 platformen. Naast het developen hou ik me bezig met interne tooling en werk ik mee aan het CI/CD-proces. Ook ondersteun ik Manouk van HR met het technische deel van sollicitatiegesprekken en begeleid en train ik nieuwe collega’s en stagiairs.

Kun je iets vertellen over je start bij MaxServ?

Vanuit mijn hbo bachelor opleiding Informatica startte ik als afstudeerder bij MaxServ. Mijn afstudeeropdracht ging over de blockchain. Na het succesvol afronden van deze opdracht ben ik bij MaxServ begonnen als startende developer. Omdat ik naast mijn studie als bijbaan al wat programmeerwerk deed en in mijn vrije tijd zelfstudie deed, had ik al een kleine voorsprong.

Mijn ambitie was vooral om een betere developer te worden. Daarbij wilde ik me niet zozeer richten op programmeertalen, maar op de programmeerprincipes die ik wilde doorgronden. In de manier waarop ik nieuwe collega’s en stagiaires binnen MaxServ opleid, zie je dit terug.

Hoe ben je binnen MaxServ gegroeid?

Mijn carrièrepad bij MaxServ is erg divers. De eerste 2 jaar heb ik mijn tanden gezet in het cms TYPO3. Aansluitend kreeg ik de kans aan te sluiten bij het Operationsteam om hen in elk geval tijdelijk te ontlasten, wat ik met veel plezier heb gedaan. Toch begon het programmeerwerk weer te kriebelen en ik ben daarom ook aan de slag gegaan met Magento 2.

Met de gecombineerde kennis van zowel TYPO3, Magento 2 als Operations ben ik in staat om een meer generalistische rol te vervullen; ik kan op hoog niveau op meerdere plaatsen in de organisatie zelfstandig aan de slag. Dat hebben we - naast specialisten - binnen MaxServ nodig voor onze interne weerbaarheid. Ik kan inspringen waar het nodig is. Bovendien ben ik als generalist bij veel technische vraagstukken en processen binnen MaxServ betrokken; ik kan ze vanuit meerdere kanten bekijken en dat is belangrijk voor de kwaliteit van ons werk.

Wat was de rol van collega’s en MaxServ in jouw ontwikkeling?

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is om te praten met collega’s als ik tegen wensen of problemen aanloop. Toen ik als TYPO3 developer werkte, was ik op zoek naar verbreding. Door hierover te praten met collega’s, bleken er meerdere opties te zijn.

MaxServ biedt veel ruimte voor ontwikkeling die bij je past en er zijn mogelijkheden te over. Als je laat zien dat je vooruit wil en nieuwe kennis wil opdoen, dan kan je alle kanten op. Zo kon ik me verdiepen in nieuwe technieken en werkgebieden binnen MaxServ. Mede dankzij collega’s zijn er daardoor weer nieuwe kansen op mijn pad gekomen die ik met beide handen heb aangepakt. Denk daarbij aan het operations- en CI/CD-project waar ik op verzoek van collega’s aan bijdraag.

Heb je verdere ambities?

Ik zou het leuk vinden me meer te gaan bezighouden met kennisoverdracht voor de nieuwe technieken waarmee we werken. Het lijkt me een uitdaging om zelf trainingen op te zetten om daarmee collega’s te voorzien van de kennis die nodig is om nieuwe technieken probleemloos in te zetten. Met mijn technische kennis en de organisatorische en didactische vaardigheden van collega Lowie kunnen we mooie dingen maken! 

Wil je nog iets zeggen tegen developers die willen starten in De Klas van 2024?

Ik kan alleen maar benadrukken dat de Klas van 2024 echt een heel mooie kans is om stappen te maken in je developmentcarrière. Binnen ons vak ben je nooit uitgeleerd en binnen MaxServ zijn de mogelijkheden eindeloos. Mijn carrièrepad is daar een mooi voorbeeld van.

KOM JIJ OOK BIJ ONS WERKEN?

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op voor de Klas van 2024!