ONZE MEESTERS | Lowie

| Blogs

MaxServ geeft je een kijkje achter de schermen door verhalen van onze collega’s te delen. Graag geven we het woord aan Lowie, die onlangs bij MaxServ is begonnen als medewerker Training & Ontwikkeling. In dit blog vertelt hij wat over zichzelf, zodat je hem een beetje kunt leren kennen.

Over mij

Mijn naam is Lowie (32) en ik ben eigenlijk altijd wel iets nieuws aan het leren. Ik ben erg nieuwsgierig van aard en ik denk dat mij dat ook wel kenmerkt als persoon. Na een jaar of 10 in de randstad gewoond en gewerkt te hebben, ben ik neergestreken in het prachtige Nijmegen-Oost, waar ik samen met mijn vrouw Syntha en dochter Lexi woon.

Ik ben het liefst bezig met dingen waar ik nieuwsgierig naar ben en ik vind eigenlijk altijd wel weer iets nieuws dat mijn interesse wekt. Het gebeurt maar zelden dat ik me ‘echt verveel’. Mijn interesses lopen dan ook behoorlijk uiteen. Ze wisselen op detailniveau vaak, maar zijn in grote lijnen wel te bundelen onder de categorieën: domotica, homelab, psychologie, neurologie, filosofie en wereldgeschiedenis.

Van origine ben ik opgeleid tot leerkracht basisonderwijs, waar ik naast het lesgeven altijd een grote rol heb gespeeld in alles wat met IT en onderwijs te maken heeft. Met de geboorte van mijn dochter ontstond ook de behoefte om zelf meer met IT te doen. Zodoende heb ik het onderwijs verlaten; op zoek naar een nieuw avontuur!

Mijn Meesterschap

Jezelf blijven ontwikkelen is niet gebonden aan leeftijd of hoeveel je ‘vroegâh’ al geleerd hebt. Ik ben dan ook bij MaxServ gekomen om ‘Training & Ontwikkeling’ in een professioneel jasje te steken.

Of het nu om je eigen ontwikkeling gaat, die van een team of een intern scholingstraject. Ik zie het als mijn taak iedereen zo veel mogelijk te ontzorgen in ‘hoe’ en ‘waar’ je kunt leren. Een van mijn taken is het ontwikkelen en borgen van leerlijnen voor interne kennisontwikkeling. Zo begeleid ik dan ook de ontwikkeling hiervan voor ‘De klas van 2024’. Wil je hier meer over lezen, bekijk dan de landingspagina!

Zoals ik eerder al aangaf ben ik het liefst bezig met dingen waar ik nieuwsgierig naar ben, dit kan soms ook een valkuil zijn. Als ik niet oplet, kan ik saaie taken eindeloos voor me uit schuiven. Ik heb geleerd dat het stellen van deadlines, in het bijzonder voor taken die niet mijn intrinsieke motivatie weten te grijpen, van groot belang is.

Waarom MaxServ?

Je ontwikkelen op IT gebied is niet altijd even makkelijk, want waar begin je? Zoveel onderwerpen die mij interessant lijken. Ga ik een cursus doen, een opleiding volgen of blijf ik toch zoals eerder gewoon leren door middel van zelfstudie? Dit waren vragen waar ik afgelopen zomer veel over heb nagedacht. 

Tijdens een gesprek met een goede vriend kwam zijn werkgever ‘MaxServ’ ter sprake. Ik werd nieuwsgierig, vroeg of hij een goed woordje voor me wilde doen en van het een kwam het ander. Een aantal weken later zat ik op de bank in het kantoor van Franca en Manouk en sinds augustus ben ik het team komen versterken als ‘medewerker Training & Ontwikkeling’. Ik voel me hier enorm thuis en in mijn kracht gezet. Dat is wat me vanaf het eerste gesprek opviel en waar ik iedere dag weer van geniet.

Kom jij ook bij ons werken?

Onze medewerkers zijn het kloppend hart van ons bedrijf. In agile projecten werken ze hard aan digitale meesterwerken voor onze opdrachtgevers.

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!