Pizzasessies bij MaxServ: kennisdeling en verbinding

| Blogs

Binnen MaxServ koesteren we de enorme hoeveelheid aan kennis die in onze organisatie aanwezig is. Iedereen heeft zijn unieke ervaring en expertise, het zou zonde zijn als die waardevolle kennis niet onderling gedeeld wordt. Daarom organiseren onze collega’s pizzasessies: avonden waarop collega's samenkomen om hun kennis te delen en samen te groeien.

Wat is het?

Voorafgaand aan een pizzasessie kijken we naar wat we willen behandelen en welke meerwaarde het biedt voor zowel ons werk als voor MaxServ. Het is een moment buiten werktijd om je eigen kennis te verbreden en te verdiepen, of het nu direct gerelateerd is aan het werk of niet. De pizzasessies zijn vrijblijvend en open voor alle collega's die geïnteresseerd zijn. De informele sfeer zorgt voor een prettige omgeving waarin iedereen vrij ideeën kan delen.

Onlangs was er een geslaagde sessie met vijf collega’s. Wat begon als een minder hands-on sessie, evolueerde al snel tot een waardevolle kennisdeling over een onderwerp dat binnen MaxServ nog relatief weinig wordt ingezet: JavaScript Modules.

JavaScript modules: efficiëntie en prestatieverbetering

Het onderwerp van deze pizzasessie, JavaScript Modules, bood een diepgaand inzicht in een technologie die nog niet veel binnen MaxServ werd gebruikt. In plaats van direct alle benodigde JavaScript voor de gehele website te laden, wordt het met deze techniek in delen opgesplitst. Hierdoor kunnen we alleen de benodigde JS-bestanden laten laden, wat de prestaties ten goede komt. Deze aanpak minimaliseert overlappende code en verbetert de laadtijd van de website.

Een belangrijk inzicht was de mogelijkheid om JS-bestanden te clusteren en per pagina of element te beheren. Hierdoor kunnen we onnodige belasting van de homepage voorkomen en specifieke functionaliteiten efficiënter implementeren. De discussie en samenwerking tijdens de sessie zorgden voor een helder begrip van de toepasbaarheid van JavaScript Modules binnen MaxServ. We zijn vastbesloten om deze kennis verder uit te breiden, te verkennen en toe te passen.

Volgende onderwerpen: VueJS en Container Queries

We kijken uit naar toekomstige pizzasessies waarin we samen de grenzen van technologie verkennen, uitdagingen aangaan en onze kennis verrijken.

Als potentiële onderwerpen voor toekomstige pizzasessies hebben we VueJS en container queries in gedachten. VueJS is een interessant JavaScript-framework waarmee we graag aan de slag willen. Container Queries introduceren een nieuwe manier van ontwerpen, waarbij elementen zich aanpassen aan de container in plaats van de schermgrootte. Deze aanpak biedt nieuwe mogelijkheden voor een consistente gebruikerservaring, ongeacht het formaat van het scherm (mobiel en desktop).

Kom bij MaxServ en groei met ons mee!

Wil jij deel uitmaken van een leuk team dat constant innoveert en groeit? MaxServ heeft altijd plaats voor Digitale Meesters. Check onze vacatures; ben jij wie we zoeken? We kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

Kom jij ook bij ons werken?

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!