MaxServ en Yoast lanceren Yoast SEO voor TYPO3 versie 2

Een jaar geleden werd tijdens TYPO3 Camp Venlo versie 1 van Yoast SEO voor TYPO3 gelanceerd. Inmiddels kunnen wij met trots zeggen dat met behulp van diverse mensen uit de TYPO3 community vanaf nu versie 2 beschikbaar is via de TYPO3 Extension Repository, Packagist of GitHub.

Wat doet Yoast SEO voor TYPO3?

Mensen die met WordPress gewerkt hebben, kennen het fenomeen waarschijnlijk wel: de SEO plugin van Yoast. Het helpt je als redacteur om content te schrijven die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Door je tips te geven over wat je wel en niet moet doen, word je geholpen om je teksten beter vindbaar te maken in de zoekmachines.

Wat is er nieuw in versie 2?

De extensie is behoorlijk onder handen genomen. Er zijn zowel technische als visuele vernieuwingen.

We beginnen met de belangrijkste wijziging: vanaf nu is het mogelijk om Yoast SEO ook te gebruiken in combinatie met extensies die niet gebaseerd zijn op pagina's. Een voorbeeld daarvan is de extensie News. In de documentatie zijn een aantal voorbeelden opgenomen hoe je dit zelf kunt integreren voor de extensies die je gebruikt. Out-of-the-box is er ondersteuning voor de News extensie waardoor je hier direct mee aan de slag kunt gaan.

Naast de mogelijkheid om nu de Yoast SEO extensie ook in te zetten bij andere extensies, zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd. Het is nu mogelijk om in de pagina weergave, de snippet preview in en uit te klappen waarbij de score van de pagina wel altijd in beeld blijft. Ook is het vanaf nu mogelijk om zowel de desktop- als de mobiele-weergave van de snippet preview te bekijken.

Er zijn nog veel meer kleine verbeteringen en probleemoplossingen. Een totaal overzicht is te vinden in de changelog.

Installeren of updaten

Heb je de extensie nog niet geïnstalleerd? Dat kan nu heel eenvoudig via de TYPO3 Extension Repository (TER) of door middel van composer (composer require yoast-seo-for-typo3/yoast_seo). De extensie werkt zonder verdere configuratie.

Heb je al een voorgaande versie van de extensie geïnstalleerd? Geen probleem! Er zijn echter een aantal wijzigingen die doorgevoerd moeten worden in de gebruikersrechten zodat gebruikers toegang hebben tot de juiste velden. Meer informatie kun je hierover vinden in de handleiding.

SEO is een heel belangrijk onderdeel van je website en we raden dan ook altijd aan om de werking goed te testen!

Bedankt!

Zowel MaxServ als Yoast zijn open-source bedrijven die het bijdragen door mensen uit de community erg waarderen. Wij willen dan ook graag naast de medewerkers van Yoast en MaxServ, de volgende mensen bedanken voor hun bijdrage aan Yoast SEO voor TYPO3: Bernhard Berger, Christoph Buchli, Eric Chavaillaz, Riccardo De Contardi, Totto Goldländer, Aleksi Kaistinen, Hendrik Putzek, Simon Schmidt, Preben Rather Sørensen, Kay Strobach, Stefan Varvoreanu, Timo Webler, Nikolaj Wojtkowiak-Pfänder, Cyril Wolfangel, Tobias Wollender en Giulio Zulian!

Wil je zelf ook bijdragen? Erg welkom! We vertellen je graag hoe je kunt bijdragen. Neem hiervoor contact met ons op via support@maxserv.com of spreek ons aan op Slack.