ONZE MEESTERS | Koen

| Blogs

MaxServ geeft je een kijkje achter de schermen door verhalen van onze collega’s te delen. Graag geven we het woord aan Koen die al 6 jaar werkzaam is bij MaxServ als frontend developer. In dit blog vertelt hij wat over zichzelf zodat je hem een beetje kunt leren kennen.

Over mij

Mijn naam is Koen Wouters en ik ben 29 jaar oud. Ik woon in Tilburg met mijn vriendin en onze zoon Jimmy. We hebben een hond “Koekie” en twee poezen “Muffin” en “Brownie”. De oplettende lezer ziet een verband in de namen van onze huisdieren.

In mijn vrije tijd maak ik graag de lekkerste gerechten op mijn BBQ. Ook kijk ik vrijwel alle Formule 1 races. Er moet iets geks aan de hand zijn wil ik een race missen. Daarnaast kijk ik zoals bijna iedereen redelijk wat series, dus daar ga ik niet verder op in. Ook vind ik het leuk om met mijn fotocamera op pad te gaan en foto’s te maken als ik de tijd ervoor kan vinden.

Mijn Meesterschap

Direct na mijn opleiding HBO-ICT & Media Design aan de Fontys in Eindhoven ben ik gestart bij MaxServ. Inmiddels werk ik hier ruim 6 jaar met veel plezier als Front-end Developer. 

Naast het klassieke front-end werk met HTML en CSS ben ik steeds meer een integrator rol gaan vervullen binnen TYPO3 omgevingen. Zo zorg ik inmiddels niet meer alleen voor front-end, maar ook voor de configuratie aan de TYPO3 kant. Het grootste gedeelte van de tijd werk ik dus aan TYPO3- of Commerce & Content platformen. Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat we de wensen van de klant en de designs vertalen naar een werkende front-end.

Ik vind het leuk om samen met de klant te sparren over vragen en wensen die zij hebben. Op deze manier kunnen we bouwen wat voor de klant meerwaarde biedt. Als de oplossing die we uitwerken vervolgens het beoogde doel van de klant bereikt, dan is voor mij de taak volbracht. Heeft het resultaat niet het gewenste effect gehad? Dan kijk ik graag samen met de klant verder om het doel alsnog te kunnen bereiken.

Samenwerken met collega’s vind ik prettig. Ik vind het fijn om elkaar te helpen door gezamenlijk naar een probleem (of hoe ik het liever zeg: een uitdaging) te kijken. Zo kunnen we de koppen bij elkaar steken en samen tot een oplossing komen. Dit houdt ons scherp.

Tussen het werk door kun je mij vinden bij de voetbaltafel of het dartbord. Door even weg te zijn van mijn computer, kom ik vaak weer tot nieuwe inzichten en oplossingen.

Waarom MaxServ?

Gedurende mijn opleiding heb ik vrij snel de keuze gemaakt om me te specialiseren in front-end development. De brede kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding kan ik nu dagelijks toepassen in mijn werk. Tijdens het afstuderen ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste baan en kwam ik al vrij snel uit bij MaxServ. 

MaxServ had op dat moment alles waar ik naar op zoek was. Een bedrijf met een informele sfeer, leuke collega’s, op goede reisafstand van mijn huis en leuke cases (niet de bakker om de hoek). 

Daarnaast zocht ik een plek waar ik veel kon leren als beginnend front-end developer en kon groeien als persoon. Nu, na 6 jaar, kan ik wel zeggen dat dit zeker is uitgekomen. Toch leer ik nog steeds iedere dag en kom ik nog regelmatig uitdagingen tegen in mijn werkzaamheden. Hierdoor ga ik dan ook elke dag met veel plezier naar werk. Als ik mijn kennis van de afgelopen jaren kan delen met mijn (nieuwe) collega’s, dan doe ik dat heel graag!

Kom jij ook bij ons werken?

Onze medewerkers zijn het kloppend hart van ons bedrijf. In agile projecten werken ze hard aan digitale meesterwerken voor onze opdrachtgevers.

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!