Meesters in wording

| Blog

Het meesterlijk opleiden en begeleiden van stagiairs is iets waar wij bij MaxServ veel waarde aan hechten. Daarom hebben we ook dit jaar stagiairs aangenomen die binnen ons team aan de slag gaan. Om een beter beeld te schetsen van deze meesters in wording hebben we marketing stagiair Roy gevraagd om de verhalen van de stagiairs te verzamelen en te verwerken in dit blog.

Over Quinn

Ik ben Quinn en ik ben 22 jaar. Momenteel woon ik in Waalwijk en ben ik bij MaxServ van start gegaan met mijn afstudeerstage voor de HBO opleiding software ontwikkeling. Als afstudeerproject ontwikkel ik een reiskosten declaratie app voor MaxServ. Dit mag ik van begin tot eind realiseren.

In mijn vrije tijd ben ik vaak bij vrienden en op het terras te vinden, of ben ik los aan het gaan op een tof festival. De muziek die gedraaid wordt op deze festivals zit vooral in de pop- of rock achtige sfeer, al moet ik toegeven dat ik ook een soft spot heb voor foute muziek.

Ook ga ik regelmatig naar de bioscoop. Omdat ik niet echt een favoriet genre heb kies ik meestal een film aan de hand van trailers uit de vorige film die ik heb gezien. Daarnaast heb ik, zoals velen hier bij MaxServ, een passie voor gamen. Ik vind veel verschillende games leuk, al zijn shooters niet echt mijn ding. Wil je bijvoorbeeld een potje racen in Mariokart? Dan mag je mij altijd bellen!

EERSTE INDRUK MAXSERV

Mijn eerste indruk van MaxServ is ongeveer 5 jaar geleden al gemaakt toen ik hier voor het eerst stage liep. Dit was voor mijn MBO-opleiding softwareontwikkeling. Toen was mijn eerste indruk dat MaxServ een gezellig en leuk stagebedrijf is waar ik veel zou kunnen leren. Ook heb ik toen al ontdekt dat de collega’s behulpzaam zijn en altijd voor je klaar staan.

De positieve herinnering aan mijn vorige stageperiode in combinatie met de ondersteuning die geboden wordt aan stagiairs zijn voor mij de redenen geweest om ook voor mijn HBO-afstudeeropdracht aan te kloppen bij MaxServ. Nu ik hier weer even een weekje bezig bent merk ik meteen dat die goede indruk die ik 5 jaar geleden heb opgedaan nog steeds hetzelfde is. Ik kijk er dan ook naar uit om ook mijn afstudeerproject hier succesvol af te ronden.

Over Marne

Mijn naam is Marne en ik ben net 17 geworden. Ik woon in Waalwijk en volg de opleiding software developer aan het Koning Willem I College waar ik nu in het 2e studiejaar zit. In mijn vrije tijd ben ik vooral samen met vrienden of aan het gamen.

Dit studiejaar ga ik stage lopen om een beter beeld te krijgen van het bedrijfsleven. Ook wil ik graag de manier van programmeren bij een bedrijf leren kennen. Dit is namelijk anders dan dat wij op school leren.

Tijdens de stage kan ik aan de slag met opdrachten die ik krijg vanuit MaxServ. Op dit moment mag ik een prototype/design maken voor de website van een bestaande klant. Dit doe ik met PHP, HTML en CSS.

EERSTE INDRUK MAXSERV

Mijn eerste indruk van MaxServ is goed. Het is een relaxte werkplek en er hangt een zeer prettige sfeer. Iedereen is lekker persoonlijk waardoor ik me al snel welkom en op mijn gemak voel. De collega’s staan voor me klaar en ik kan altijd wel bij iemand terecht met vragen. Dit alles zorgt voor een super chille stageplek.

Over Tibo

Ik ben 17 jaar en word over een maand 18. Ik kom uit Waalwijk en loop stage voor mijn 2e jaar aan het Koning Willem I College. Mijn hobby’s zijn voornamelijk gamen, maar ik vind het ook heel leuk om in Python te coderen. Dit combineer ik steeds meer met met Javascript.

Naast deze hobby’s ben ik regelmatig in de Efteling te vinden waar ik een abonnement op heb, wandel ik graag en zet ik regelmatig LEGO-sets in elkaar.

Vanuit school kregen we een lijst met beschikbare stageplekken waar MaxServ ook bij stond. Mijn eerste gedachte was “hé dat is lekker dichtbij”. Ik heb gelijk een mail gestuurd met daarin mijn CV en ik kreeg de volgende dag al een uitnodiging voor een gesprek.

Tijdens mijn stageperiode hoop ik vooral meer te gaan leren over het bedrijfsleven en het maken van websites. Verder wil ik graag mijn presentatie skills verbeteren. Hiermee wil ik graag leren om klanten beter te woord te staan en op professionele wijze een gesprek te voeren.

EERSTE INDRUK MAXSERV

Iedereen binnen MaxServ gaat goed met elkaar om. Samen zorgen alle collega’s ervoor dat ik me als stagiair prettig voel. Ook krijg ik ruim de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. De collega’s ondersteunen me hierbij en staan klaar wanneer ik ze nodig heb. Daarnaast is het ook erg prettig dat ik mag beginnen wanneer ik wil, zolang ik maar aan mijn uren kom. Dit geeft veel vrijheid.

Verder wordt er elke dag een heerlijke lunch voor ons verzorgd, er is goede koffie en er hangt altijd een fijne sfeer. Ik kijk dan ook uit naar de rest van mijn stage bij MaxServ.

Over Roy

Hoi, ik ben Roy. Ik kom uit Tilburg en ben 29 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten. De sporten die ik op dit moment beoefen zijn voetbal, floorball en zaalvoetbal. Ook vind ik gamen erg leuk om te doen, zowel board- als pc-games. Als het op sport of games aankomt, ben ik soms net iets te competitief en zal ik altijd gaan voor de winst. Hierdoor heb ik het helaas wel eens aan de stok met mijn directe tegenstander. Maar buiten het sporten om ben ik best wel aardig hoor!

Na mijn middelbare school ben ik begonnen met de MBO-opleiding mediatechnologie. Na deze succesvol te hebben afgerond ben ik voor 6 maanden bij een klein webdevelopment bureau gaan werken. Toen ik 25 werd (iets ouder dan de gemiddelde student) besloot ik toch nog een HBO studie te gaan volgen. Dit is de opleiding communicatie geworden op de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg.

Tijdens deze stage bij MaxServ wil ik vooral leren hoe het is om bij een bedrijf actief te zijn binnen het marketing & communicatie vakgebied. Om hier een goed beeld van te krijgen wil ik zoveel mogelijk verschillende opdrachten oppakken die binnen het vakgebied passen. Denk hierbij aan het schrijven van blogs, het organiseren van een evenement of het bespreken en uitwerken van nieuwe ideeën voor de website. Houd daarom onze website en social media kanalen in de gaten, misschien komt er iets voorbij dat je aanspreekt!

EERSTE INDRUK MAXSERV

Ik kende MaxServ al wel een beetje omdat ik al met een aantal medewerkers had gesproken voordat ik stage kwam lopen. Daarnaast werkt er ook een goede vriend van mij als developer.

Mijn eerste indruk van MaxServ is goed. De sfeer is informeel en de collega’s helpen me bij elke vraag die ik heb. Ook zorgen ze ervoor dat ik me snel op mijn gemak voel. Iedereen wil me helpen met een goede start van mijn stage waarvoor ik alle tijd krijg. Ik kijk dan ook enorm uit naar de maanden die nog komen en hoop veel te kunnen leren!

Kom jij ook bij ons stagelopen?

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op onze openstaande webdevelopment stage vacature!

Meer weten over MaxServ?

Here should be a form, apparently your browser blocks our forms.

Do you use an adblocker? If so, please try turning it off and reload this page.