MaxServ naar TYPO3 CertiFUNcation

Wij roepen het wel vaker: kwaliteit is het fundament van succes. MaxServ garandeert de kwaliteit van de oplossingen door medewerkers met up to date kennis van de producten waar ze mee werken. Dit doen we door interne kennisdeling, het bijdragen in de community, maar ook door middel van certificeringen.

TYPO3 CertiFUNcation

Op 9 juni aanstaande wordt voor het derde jaar op rij de TYPO3 CertiFUNcation georganiseerd; een dag die in het teken staat van het vergroten van TYPO3-kennis. Dit jaar vindt de CertiFUNcation plaats in Phantasialand Duitsland. Op deze dag krijgen redacteuren, integrators, ontwikkelaars en consultants middels een aantal workshops de laatste informatie over TYPO3. In de middag is er de mogelijkheid om examen te doen voor een van de TYPO3 certificaten.

Daarnaast staat het in het teken van het hebben van plezier met elkaar en zijn er attracties speciaal geopend voor de bezoekers van de CertiFUNcation.

Maar uiteraard staat de CertiFUNcation dus in het teken van de kennis van TYPO3. Vanuit de TYPO3 Association wordt een aantal certificaten aangeboden die je kunt halen. Ze dienen ter bevestiging van de kennis op een specifiek gebied. Hieronder licht ik ze toe.

TYPO3 CMS Certified Editor

Allereerst heb je het TYPO3 CMS Certified Editor (TCCE) dat de gericht is op redacteuren en de kennis test over het gebruik van TYPO3 als redacteur. Hoe bewerk je pagina's en lijsten en hoe gebruik je de bestandenmanager. Daarnaast is er aandacht voor rechtenindeling en meertaligheid binnen TYPO3.

TYPO3 CMS Certified Integrator

Voor ontwikkelaars die zorgen dat de site in elkaar wordt gezet, is er het TYPO3 CMS Certified Integrator (TCCI) certificaat. Om dit certificaat te behalen, moet je kennis aantonen over hoe je TYPO3 op de juiste manier configureert en zorgt dat de website er uit komt te zien zoals hij ontworpen is. Daarbij zijn onderwerpen als Fluid-templates en TypoScript een groot onderdeel van het examen.

TYPO3 CMS Certified Developer

Voor PHP ontwikkelaars die werken aan modules voor TYPO3 is er het TYPO3 CMS Certified Developer (TCCD) certificaat. Tijdens het examen worden onderwerpen als veiligheid, validatie van input van gebruikers en performance getoetst. Een gecertificeerd TCCD-er is in staat een veilige module te ontwikkelen die werkt volgens de laatste standaarden en optimaal gebruikmaakt van de kracht van TYPO3.

TYPO3 CMS Certified Consultant

Mensen die advies geven over TYPO3 projecten hebben de mogelijkheid zich te certificeren middels het TYPO3 CMS Certified Consultant (TCCC) examen. Vanaf deze editie van CertiFUNcation is het ook mogelijk om je kennis te testen op het gebied van projectmanagement, TYPO3-extensies, de roadmap van TYPO3 en nog veel meer.

MaxServ pakt groot uit

Zoals al aangegeven vindt MaxServ up to date kennis erg belangrijk. We laten de kennis van onze medewerkers graag testen, zodat we het niet alleen roepen, maar ook kunnen bewijzen. We gaan dan ook met alle medewerkers die iets met TYPO3 doen binnen MaxServ naar de TYPO3 CertiFUNcation en iedereen gaat een examen doen. Van TCCE tot TCCC: iedereen gaat zijn kennis vergroten en laten testen. Ook (relatief) nieuwe medewerkers gaan mee om te gaan kijken wat ze binnen een half jaar al hebben opgestoken over TYPO3. 

Sponsoring

MaxServ is al eerder naar dit evenement geweest en vindt het erg belangrijk dat dit soort dagen doorgang kan vinden. We zijn dan ook trots om een van de hoofdsponsors van dit evenement te zijn en er op deze wijze te zorgen dat het ook dit jaar weer een succes kan worden. 

Wil jij ook examen doen?

Ben jij ook een TYPO3-er en zou je graag examen willen doen? Stuur dan een e-mail dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Meer informatie?

Op https://typo3.org/certification/ kun je meer informatie vinden over de certificeringen van TYPO3.

Tijdens de dag houden we jullie uiteraard via ons Twitter-account op de hoogte. Achteraf doen we nog een keer uitgebreid verslag.