MaxServ gaat aan de slag voor Technische Universiteit Eindhoven

Nadat MaxServ in de afgelopen jaren bezig is geweest met de bouw en doorontwikkeling van het platform van Technische Universiteit Delft, gaan we nu ook aan de slag voor Technische Universiteit Eindhoven.

MaxServ mag, na de uitkomst van de aanbestedingsprocedure, de websites van Technische Universiteit verder door ontwikkelen. Wij krijgen het volledige beheer van het platform in handen. We mogen net als bij Technische Universiteit Delft de complete hosting en het onderhoud verzorgen. Ook zullen we gefaseerd aan de slag gaan om het platform te voorzien van een nieuwe look en feel.

2 jaar geleden TYPO3-award gewonnen!

Wij hebben de afgelopen jaren al meer werk voor de Technische Universiteit Eindhoven verricht (waar we een TYPO3 award voor gewonnen hebben). In 2015 hebben we de website van TU/e (toen draaiend op TYPO3 versie 4.5) naar de basis teruggebracht om het platform klaar te stomen voor een update naar versie 6. We hebben onder andere modules herschreven en foutieve codes verwijderd. Dit was een grote klus. De TU/e website bestond uit ongeveer 100.000 geïndexeerde pagina's. Die pagina's handmatig controleren was geen optie. Dit moest ook automatisch kunnen. Om dit te realiseren hebben we een crawlscript geschreven. Het crawlscript verzamelde URL's, legde diapositief twee omgevingen over elkaar en keek of er een procentuele afwijking was. Wanneer dit het geval was, werd de pagina aangepast. Zo konden we 100% kwaliteit garanderen. Nadat dit was uitgevoerd en we de documentatie op orde hadden, is het platform voorzien van een grote update naar versie 6.

We hebben destijds niet alleen aan de achterkant van het platform gesleuteld, maar ook aan de voorkant. De website heeft een nieuw accessible dropdown menu gekregen, zodat de website ook voor mensen met een cognitieve beperking toegankelijk is. Daarnaast hebben we het platform volledig responsive gemaakt. 

Komende 3 jaar aan de slag!

Door het winnen van de aanbesteding mag MaxServ de komende 3 jaar aan de slag voor de TU/e. Dit jaar wordt er gestart met de migratie van de hosting richting MaxServ. Vervolgens worden ook de eerste deeltrajecten opgestart om de website te voorzien van een look en feel anno nu.

Technische Universiteit Eindhoven en Delft, zijn niet de enige Universiteiten die gebruikmaken van het TYPO3 CMS. Onder andere Technische Universiteit Hamburg, Köln, Athene en Londen maken gebruik van TYPO3. Wil je de gehele lijst zien? http://www.typo3-websites.eu/en/typo3-cms/typo3-references/educational-institutions/