MATE: Magento and TYPO3 Environment

Loop je tegen het probleem aan dat je graag je bezoeker door middel van content wilt inspireren met je Magento webshop, maar dat Magento hier niet de juiste mogelijkheden voor biedt? Dan heeft MaxServ de oplossing voor je. MaxServ heeft namelijk de kracht van TYPO3(CMS-systeem) met Magento (webshop) gecombineerd. Met deze oplossing leggen we een link tussen Commerce en Content. We vertellen je er graag meer over in deze blogpost.

MATE

MATE (Magento And TYPO3 Environment) is zeer geschikt voor webshops die potentiële klanten graag goed willen informeren en verleiden voordat ze overgaan tot een aankoop. MATE zorgt dat de hele webshop naar eigen inzicht en smaak ingericht kan worden. MATE is zeer geschikt voor webshops waar zowel redacteuren/marketeers als productmanagers in werken. Omdat het gehele Magento systeem afgeschermd is van het CMS, kan een redacteur/marketeer bijvoorbeeld wel teksten en afbeeldingen toevoegen, maar geen prijzen of productcategorieën verwijderen.

De eerste website met MATE-implementatie

Montèl, onderdeel van De Mandemakers Groep, is het eerste platform dat is voorzien van de MATE koppeling. De website staat vol met wooninspiratie en natuurlijk de gehele Montèl collectie. Content en Commerce komen op dit platform samen.

De bezoeker ziet een mooi inspiratieplatform en heeft niet door dat hier twee systemen aan ten grondslag liggen. Dat is nou exact de kracht van MATE! Door middel van onderstaande Woonstijl pagina van Montel illustreren we welke zaken er uit TYPO3 komen en welke onderdelen uit Magento. 

Het blauw omlijnende vlak komt uit Magento 2. De overige onderdelen op deze pagina komen uit TYPO3. Door middel van inzet van beide systemen kan Montèl de klant inspireren.

De pluspunten op een rij:

  • Een onafhankelijk schaalbare oplossing
  • Eenvoudig te beheren van content
  • Redactie/Marketing gescheiden van Commerce platform. 
  • Eindeloze content opties met Enterprise CMS (content sliding, Landingspages etc) 

Op dit moment kan de MATE-koppeling alleen gemaakt worden met TYPO3 CMS8 en Magento 2. Wanneer je Magento webshop momenteel op Magento 1 draait, dient een migratie naar Magento 2 plaats te vinden. 

De eerste reacties

Eind juni hebben wij MATE voor het eerst geïntroduceerd aan Mathias Schreiber (de CEO van TYPO3 GmbH) en Ben Marks (Magento Evangelist). Deze reacties waren zeer positief! Het was voor ons een bevestiging dat we op de juiste weg zijn. 

Early Access Program

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van MATE? Neem dan contact op met Ronald! 

For our English readers; please read our blogpost on typo3.com

Marketeer

Gerelateerde berichten