13 beveiligingstips voor Magento

| Blogs

Het beveiligen van een Magento 2 webshop is belangrijk. Je wil ervoor zorgen dat zowel de gegevens van jouw klanten als de integriteit van de organisatie worden beschermd. In dit blog vind je een aantal beveiligingstips voor een Magento 2 webshop.

1. Regelmatige updates en patches

Zorg ervoor dat jouw Magento 2-platform, extensies en thema's up-to-date zijn. Magento geeft regelmatig beveiligingsupdates en patches vrij. Houd deze bij om bekende kwetsbaarheden te verhelpen.

2. Sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie (2FA)

Moedig het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden aan voor zowel beheerders als klanten. Activeer indien mogelijk tweefactorauthenticatie om extra beveiligingslagen toe te voegen.

3. Beveiligde hosting

Kies een betrouwbare hostingprovider die beveiligingsmaatregelen zoals firewalls, DDoS-bescherming en regelmatige servercontroles uitvoert.

4. SSL-certificaat

Installeer een SSL-certificaat om de communicatie tussen de webbrowser van de gebruiker en de server te versleutelen. Dit is vooral belangrijk bij het verwerken van gevoelige informatie zoals creditcardgegevens.

5. Beperk toegangsrechten

Geef alleen de benodigde toegangsrechten aan gebruikers. Beperk de toegang tot het beheerdersgedeelte en gevoelige informatie tot de personen die het echt nodig hebben.

6. Beveiligde bestandsmachtigingen

Stel de bestandsmachtigingen in voor alle Magento-bestanden en mappen. Hiermee stel je in welke gebruikers(groepen) welke bestanden kunnen lezen en/of bewerken. Volg de Magento-beveiligingsrichtlijnen om de toegang tot gevoelige bestanden te beperken of laat dit uitvoeren door je internetbureau.

7. Logboekregistratie inschakelen

Vraag of je internetbureau logging ingeschakeld heeft en laat ze actief de logbestanden bewaken. Dit kan je helpen verdachte activiteiten te detecteren en snel te reageren op beveiligingsincidenten.

8. Beperk extensies en thema's

Beperk het aantal geïnstalleerde extensies en thema's tot wat strikt noodzakelijk is. Controleer regelmatig op updates en verwijder ongebruikte extensies om potentiële kwetsbaarheden te verminderen.

9. Firewall instellen

Implementeer een firewall om ongeautoriseerde toegang tot jouw webshop te voorkomen. Dit kan op serverniveau of via Magento-beveiligingsextensies worden gedaan.

10. Regelmatige back-ups

Maak regelmatig back-ups van jouw webshop, inclusief databases en bestanden. Zorg ervoor dat jij of jouw partner weet hoe er snel kan worden hersteld in geval van een beveiligingsincident.

11. Beveiligde betalingsgateways

Als je betalingen verwerkt, gebruik dan betrouwbare en beveiligde betalingsgateways. Volg Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS)-richtlijnen als je creditcardinformatie verwerkt. Dit is een belangrijke veiligheidsstandaard voor organisaties die gegevens van kaarthouders opslaan en verwerken.

12. Beveiligde ontwikkelomgeving

Houd jouw ontwikkelomgeving beveiligd en zorg ervoor dat testgegevens niet openbaar toegankelijk zijn. Gebruik ook geen standaardwachtwoorden voor ontwikkelingsomgevingen.

13. Blijf op de hoogte

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste beveiligingspraktijken en Magento-beveiliging aanbevelingen. Door op de hoogte te zijn van wat er speelt kun je tijdig reageren en verklein je zo veel mogelijk de risico’s.

Tot slot: een partner waar je op kunt bouwen

Samen sta je sterk. Kies voor een partner met hoogstaande technische kennis om de veiligheid van jouw e-commerce platform te garanderen. MaxServ is zo’n partner. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige Magento 2 oplossingen. Als Magento 2 specialist combineren we onze diepgaande kennis, vakmanschap en innovatie om samen unieke webshops te creëren. Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem de eerste stap naar een Digitaal Meesterwerk

Wij geloven dat uitgebreide content mogelijkheden het verschil maken voor jouw Magento 2 webshop. Vraag een vrijblijvend gesprek aan met één van onze experts. We beantwoorden graag al je vragen!