Verasol

Een website die fungeert als online verlengstuk.
Met de ideale balans tussen commerce en content.

Geef je leven de ruimte met Verasol

Wanneer je het over extra leefruimte hebt, dan heb je het over Verasol. Verasol houdt zich bezig met het creëren van extra leefruimte. Dit kan via een terrasoverkapping of tuinkamer. Verasol zorgt er al meer dan 20 jaar voor dat het een plek is waar je lekker kunt genieten.

Met het nieuwe platform kan Verasol binnen 1 omgeving ook in het buitenland hun productrange verkopen.

Op alle vlakken kan Verasol de komende jaren vooruit. Er kunnen diverse integraties (zoals PIM-systeem) worden toegevoegd aan de website. 

Met de combinatie van TYPO3 en Magento 2 kan Verasol zelf de focus verleggen van commerce naar content. En andersom.

Een nieuw en toekomstbestendig platform

Verasol wil de beste aanbieder zijn in haar markt (kwaliteits-marktleider in Europa). Dit doel vraagt om een kwalitatief goede website.

Een website waar marketeers voldoende mogelijkheden hebben om dit doel uit te dragen, en een website waar deze groei mogelijk is door het inzetten van een webshop. 

Een verouderd platform, met een suboptimale UX en uitstraling is in dit geval niet wenselijk. Dit was wel een beperking waar Verasol tegenaan liep. Het blokkeerde de omnichannel ambities. Daarnaast stond het platform efficiënte interne processen in de weg. Verasol ging op zoek naar een nieuwe ontwikkelpartner en kwam bij MaxServ uit. Mede doordat MaxServ wél een koppeling kan leggen tussen commerce en content. Iets waar enorm veel behoefte aan is. 

Er staat een nieuwe fundering waar op we kunnen doorontwikkelen


RICK VAN ZON PRODUCT OWNER

Het proces

Om het maximale resultaat te realiseren is het noodzakelijk om kritisch om te gaan met de budgetten van de klant. Het maken van de juiste keuzes is hier van groot belang. Die keuzes wegen wij graag af om optimale prestaties van het platform te garanderen. Om de afstemming goed te laten verlopen zijn wij gestart met een Discovery-traject. Naast een innige kennismaking met Verasol hebben wij ook samen gekeken naar de juiste strategie om onze gezamenlijke doelen te verwezenlijken. De uitkomst was een duidelijk doel met een Minimal Viable Product waar het team het ontwikkeltraject voor Verasol mee kon starten.

Het resultaat

Een commerce en content platform dat voorzien is van een UX-design. 

 
Techniek 

Voor dit platform hebben wij onze koppeling tussen Magento 2 (e-commerce) en TYPO3 (contentmanagementsysteem) ingezet. Hierdoor is Verasol klaar om online hun productrange in Duitsland te verkopen middels commerce, maar kan de bezoeker in Nederland ook uitgenodigd worden om een offerte aan te vragen door ze te informeren en inspireren middels passende content. Daarnaast kan een bezoeker via de winkelzoeker gemakkelijk zien waar de dichtsbijzijnde winkel is. 

De redacteur kan in een installatie de website bijhouden voor alle landen. 

Design 

Aangezien het design van het huidige platform een doorn in het oog was, is onze UX-designer aan de slag gegaan. Verasol had al een aantal ideeën voor het design en onze designer heeft het zetje gegeven om ook out-of-the-box te denken. Hierdoor kon er een meesterwerk neergezet worden.

Koppelingen in het platform
  • Google Maps
  • Lead Manager 
  • Afspraken tool 
  • Email Service Provider (Campaign monitor) 
  • Payment Service Provider (Multisafepay)

Business benefits

  • Zelf focus verschuiven van content naar commerce
  • Beheersbare en betrouwbare site
  • Onderhoud en doorontwikkelingen in betrouwbare hand
  • Back-endintegraties met eigen systemen

Deze producten en diensten hebben we ingezet voor Verasol

Een succesvolle samenwerking

De samenwerking tussen Verasol en MaxServ verliep voorspoedig. Door het chatplatform Slack kon er ook tijdens COVID'19 snel en adequaat gecommuniceerd worden. Daarnaast vond er elke ochtend een Daily Scrum plaats, wat er voor zorgde dat het team steeds goed op de hoogte was en we ook snel met de Product Owner snel konden schakelen. Dit is, naast de hoge technische kwaliteit van ontwikkelen, door de Product Owner als erg positief ervaren. Hij ziet de samenwerking dan ook als een grote stap voor de toekomst. 

Een succesvolle samenwerking met een nieuwe partner voor de toekomst


RICK VAN ZON PRODUCT OWNER

De kracht van e-commerce & content op één plek

Wij geloven in de kracht van e-commerce & content binnen één open source oplossing. Ervaar tijdens onze demo hoe content effectief bijdraagt aan de groei van jouw e-commerce landschap.

Onze meesterwerken