image

CDA

Al meer dan 35 jaar sterk vertegenwoordigd!

Uitdaging.

CDA en MaxServ hebben een jarenlange relatie. MaxServ heeft in het verleden al de website voor CDA gebouwd. Deze oude website was toe aan verandering. De technologie was namelijk verouderd en daarnaast was deze website ook niet mobile-proof. Iets dat nu zeker de standaard moet zijn, aangezien meer dan 50% van de gebruikers een website via een mobile device bezoekt. De website moest in een nieuw jasje gestoken worden, dat klaar is voor aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de Gemeenteraadsverkiezingen. 

Oplossing.

De website is voorzien van een nieuw hedendaags maatwerk responsive design, dat in-house geproduceerd is. Uiteraard in nauwe samenwerking met het CDA. Om de stabiliteit en de veiligheid van het platform te behouden, heeft het een upgrade gekregen naar TYPO3 CMS versie 7. Deze upgrade is ook voor de redacteuren merkbaar; de backend is een stuk verbeterd en vereenvoudigd.

Resultaat.

Binnen een korte ontwikkelingstijd is er een nieuw platform neergezet dat klaar is voor de verkiezingen. Ondanks de meer dan 400 actieve websites, meer dan 100.0000 contentpagina's en 900 redacteuren heeft het een uitstekende performance. Het platform is niet alleen toegankelijk voor mobiele bezoekers, maar ook voor slechtzienden: het is met het toetsenbord te bedienen, er is extra informatie toegevoegd voor mensen met een screenreader en het is mogelijk om de site te bekijken met extra contrast. 

Oplossing.

De website is ontwikkeld binnen het Open Source Enterprise CMS 7 TYPO3. De gehele website is responsive uitgevoerd. De volgende onderdelen & functionaliteiten zijn zeker het bekijken waard:

  • Door het gebruik van TYPO3 CMS 7 is het voor de redacteuren nog gemakkelijker om content toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen en redacteuren hebben grote vrijheid in de indeling en de opmaak daarvan. 
  • Door het gebruik van SOLR kan er gezocht worden in de content en is er een extra zoekfunctionaliteit voor nieuws.
  • Door het gebruik van AWS kan er oneindig geschaald worden. 
  • Door het gebruik van AWS zijn alle websites snel. 
  • Tijdens de bouw van de website is rekening gehouden met slechtzienden. 

Klant.

Democratisch Appèl (CDA) is een Nederlandse Christendemocratische politieke partij. MaxServ werkt al jaren met CDA samen. In 2012 heeft MaxServ de vorige website voor CDA gebouwd.

Werkzaamheden:

Functioneel ontwerp & Technisch ontwerp
Opstellen Migratieplan
Ontwikkelen en uitvoeren migratiescripts
Varnish & Redis configuratie
Technische realisatie
TYPO3 Caching
TYPO3 Clustering
TYPO3 Hosting AWS
Onderhoud & Support

Snelste politieke platform.

Politieke partijen zoals het CDA hebben te maken met sterke pieken en dalen in bezoekersaantallen door het jaar heen. Denk hierbij aan Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen. Vooral in de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer begin 2017 verwachten we veel aandacht voor het CDA. MaxServ heeft voor dit project het cloudplatform van Amazon ingezet. Dit geeft het CDA de mogelijkheid om de prestaties van het platform dynamisch af te stemmen op de bezoekersvraag. Hostingbudgetten blijven binnen de perken terwijl de partij toch een stabiel en snel online platform heeft, dat goed bestand is tegen piekbelasting. Doordat alle kritieke componenten binnen het platform meervoudig zijn uitgevoerd, bieden we bovendien een zeer hoge mate van stabiliteit en kunnen we aan de functionaliteiten van de site werken zonder dat de bezoeker dit merkt. Kortom, wij kijken met vertrouwen uit naar een drukke verkiezingsavond.

Nelleke Weltevrede

Quote:

Het CDA platform is eigenlijk een onmogelijk ding: er werken 400 vrijwilligers in, maar ook ca 30 professionals die continu zeer actuele content willen leveren. De bezoekers zijn zeer divers: van leerlingen die een werkstuk maken tot journalisten en van inwoners van een gemeente tot CDA-leden die bij ons een opleiding willen doen. En op de avond voor de verkiezingen is er ongelooflijk veel traffic.

Ga er dus maar aanstaan. En dat deed MaxServ. Ze hebben keihard gewerkt om dit nieuwe platform te realiseren en kwamen daarbij de grenzen van TYPO3 ook wel eens tegen. Maar het doorzettingsvermogen en de creativiteit van het team heeft geleid tot dit mooie platform, dat gelukkig ruim voor de verkiezingen klaar is voor gebruik!