5-jarig jubileum | Rik

| Blogs

Vandaag staan we stil bij het 5-jarig jubileum van Rik. Rik is binnen MaxServ een meester in Operations en een klein beetje een snoepkont. Ter ere van zijn 5-jarig jubileum hebben we hem in de plantjes gezet en een aantal vragen gesteld.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 5 jaar?

De afgelopen 5 jaar is er bij operations een flinke verschuiving geweest. Toen ik begon was er bij operations net een overgang van Puppet 3 naar Puppet 5. Ik herinner me nog dat ik er toen niet zo veel van begreep. Puppet 3 en Puppet 5 door elkaar was lastig en soms moest je bijvoorbeeld op verschillende manieren inloggen. 
Uiteindelijk heeft het nog lang geduurd voordat alles van Puppet 3 weg was. Daarna hebben we nog een grote verschuiving gehad in hosting: de verschuiving naar Kubernetes. Hier ben ik gelukkig vanaf het begin bij geweest waardoor ik het geheel wat beter kon begrijpen. Kort samengevat zijn het 5 hele drukke jaren geweest waarin ik veel geleerd heb.

Wat is het hoogtepunt geweest bij MaxServ van de afgelopen 5 jaar?

Mijn hoogtepunt van de afgelopen 5 jaar was de verhuizing van een klant. Deze stond destijds bij een andere hosting partij. Dit was het eerste project waarbij ik als operations engineer ben aangewezen en alles moest regelen vanuit onze kant. Hier kwamen uiteraard wat zenuwen bij kijken. Voor het eerst alles zelf uitvogelen (en als je het niet weet kun je het alsnog vragen aan collega's), gesprekken met de klant, verwachtingen scheppen die je waar kan maken en samen met de ontwikkelaars kijken hoe we alles netjes kunnen verhuizen. Uiteindelijk is alles goed gekomen met de hulp van hele fijne collega's.

Wat typeert jou binnen MaxServ?

Binnen MaxServ sta ik (denk ik) een beetje bekend als een snoepkont, ook al kan ik me aardig inhouden. Ik heb eigenlijk altijd wel iets van snoep liggen waar de collega’s ook gebruik van mogen maken.

Wat is jouw lievelingsmuziek?

Mijn lievelingsmuziek verschilt elk jaar en soms zelfs per maand. Ik luister heel divers: jaren '70 tot '00, hardcore/hardstyle, chiptunes (keygen muziek), OST’s van goede spellen/films, drum and bass. Ik hou vooral van leuke deuntjes.

Hoe leg je aan familieleden uit wat je werk inhoudt?

Aan iedereen die het vraagt vertel ik dat ik servers beheer waar websites op draaien, dus het installeren van software en zorgen dat de sites hun benodigdheden hebben. Nog steeds niet heel duidelijk, maar geeft ze een idee.

Vooruitkijkend op de komende 5 jaar, wat hoop je dan te hebben bereikt?

Ik hoop dat we over 5 jaar steeds minder doen van waar we nu mee bezig zijn. Dus zorgen dat anderen de taken kunnen automatiseren wat wij nu voornamelijk doen. 

Is er nog iets wat collega’s niet van jou weten of verwachten maar wat leuk is om te delen?

Ik ben vrij open, maar doe niet echt gekke dingen. Veel spannends is er dus niet.

Bij MaxServ zijn we heel blij met Rik en we hopen er nog vele jaren aan vast te plakken! 

Kom jij ook bij ons werken?

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!