5-jarig jubileum | Marieke

| Blogs

Vandaag staan we stil bij het 5-jarig jubileum van Marieke. Marieke zal altijd helpen waar ze kan en heeft een scherp oog voor details. Ter ere van haar 5-jarig jubileum hebben we haar in de plantjes gezet en een aantal vragen gesteld.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 5 jaar?

In de afgelopen 5 jaar ben ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk gegaan. Ik ben blij met mijn functie en om samen te mogen werken met mijn collega’s. Ze zijn altijd aardig, behulpzaam en in voor een grapje of een knuffel als het nodig is.

Op mijn eerste werkdag maakte ik kennis met Paul met wie ik 4 jaar op de supportafdeling heb gewerkt. Daarnaast kwam Riq ons in de eerste periode van zijn dienstverband bij MaxServ ondersteunen. Voor mij was het iedere dag een feestje om met hen te mogen werken. Als een echt team werd er hard gewerkt, maar ook veel gelachen! 

De afgelopen 5 jaar is mijn functie hetzelfde gebleven, maar is er om mij heen wel een hoop veranderd binnen de teams en taken. Zo pasten de kleinere klanten uit de begintijd niet meer bij MaxServ. Om die reden hebben we daar afscheid van genomen. Daarmee veranderde ook het aantal en het soort tickets binnen de supportafdeling. Gelukkig hebben we dit als team goed opgepakt!

Wat is het hoogtepunt geweest bij MaxServ van de afgelopen 5 jaar?

Ik vond het een hele leuke opdracht om op een MaxServ-waardige manier afscheid te nemen van de bovengenoemde klanten. Hen helpen inzicht te krijgen in wat ze bij ons hadden staan, zorgen dat de juiste data op de juiste plek komt om het te kunnen migreren en zorgen voor een planning en de opvolging daarvan. In het begin leek het onbegonnen werk, maar het is gelukt. Wat was het fijn toen alles een nieuw onderkomen had gevonden en de stekker uit de server kon.

Ook de momenten dat er een beetje paniek is in de tent zie ik als hoogtepunten. Het geeft enorm veel voldoening om de juiste mensen bij elkaar te krijgen en problemen snel op te lossen. Alle keren dat je vervolgens van de klant hoort dat een probleem fijn en naar tevredenheid is opgelost, zal ik niet vergeten. Ik heb denk ik de meest dankbare baan binnen MaxServ!

Uiteraard mag ik de MaxServ uitjes en borrels die we samen hadden - zoals met bootjes door de Biesbosch of een dagje Efteling - niet vergeten. Ik kan daar echt van genieten!

Wat typeert jou binnen MaxServ?

Ik ben sociaal en probeer mijn collega’s echt te zien en te helpen waar ik kan. Of dat nou is door de planten water te geven, de wc te poetsen, pakketjes aan te nemen, een keer te vragen hoe het gaat of mee te denken over een vraagstuk. Daarnaast kijk ik graag naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Wat is jouw lievelingsmuziek?

Ik hou van veel soorten muziek. Als ik naar een feestje ga, dan ga ik het liefste naar een hardcorefeestje. Ook ben ik een aantal keren naar Guus in het Philips Stadion geweest. Muziek van Luke Combs vind ik fijn om te luisteren, maar ook muziek uit de 80’s en 90’s. Grunten vind ik echt niet om aan te horen. De rest is eigenlijk wel prima, op af en toe een minder leuk nummer na.

Hoe leg je aan familieleden uit wat je werk inhoudt?

Als je aan hen vraagt wat ik doe, dan denk ik dat ze zullen zeggen dat ik iets doe met een computer en klanten. Wat ik ze zelf vertel is dat ik op een servicedesk werk en dat wij onze klanten helpen met problemen en vragen m.b.t. hun website/webshop. Veel ingewikkelder hoef ik het niet te maken bij mensen die dit werk niet kennen.

Vooruitkijkend op de komende 5 jaar, wat hoop je dan te hebben bereikt?

Over 5 jaar hoop ik vooral gelukkig en gezond te zijn. Ik hoop dat we ons ook binnen de dienstverlening op support blijven ontwikkelen. Mogelijk kan ik mijn taken binnen MaxServ  uitbreiden. Ik blijf graag bezig en zit niet graag stil. Ik hou ervan om samen te werken met anderen; op en buiten de supportafdeling.

Is er nog iets wat collega’s niet van jou weten of verwachten maar wat leuk is om te delen?

Het staat ook op het interne smoelenboek maar vooruit, hier dan ook nog een keer. Twee weekenden per jaar sta ik met ruim 20 andere moeders op het podium en doen we 6 optredens (als pauze-act) bij een grote dansshow waar kinderen de hoofdact zijn. Daarnaast ben ik tegenwoordig een echte voetbalmoeder. Zoon en dochter voetballen en waarschijnlijk word ik assistent-coach van het meidenteam van mijn dochter. 

Bij MaxServ zijn we heel blij met Marieke en we hopen er nog vele jaren aan vast te plakken! 

Kom jij ook bij ons werken?

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!