5-jarig jubileum | Alex

| Blogs

Vandaag staan we stil bij het 5-jarig jubileum van Alex. Alex is de rots in de branding voor de collega's in team Operations en staat altijd klaar om je te helpen. Ter ere van zijn 5-jarig jubileum hebben we hem in de plantjes gezet en een aantal vragen gesteld.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 5 jaar?

De afgelopen 5 jaar? Die vlogen voorbij! Na 20 jaar te hebben gewerkt in de Civiele techniek, een totaal andere tak van sport, was het een mooie stap om in deze dynamische en snel ontwikkelende branche terecht te komen. Door het vervullen van verschillende rollen en functies heb ik veel geleerd en met veel collega’s samengewerkt. MaxServ is een mooi en dynamisch bedrijf dat goed voor haar personeel zorgt en een mooie plek heeft toegeëigend in de huidige markt. Ik ben blij en trots dat ik bij MaxServ werk.

Wat is het hoogtepunt geweest bij MaxServ van de afgelopen 5 jaar?

Er zijn eigenlijk wel meer hoogtepunten te benoemen. Twee mooie hoogtepunten zijn in elk geval;

  • We hebben in 2019 een indrukwekkende T3CON neergezet. 2 Dagen lang, verdeeld over 5 verschillende stages en te woord gestaan door 51 (internationale) sprekers. Er kwamen een heleboel T3 fans samen in de Fokker Terminal in Den Haag.
     
  • Na hard werken en veel uitdagingen heeft het MaxServ Cluster afgelopen jaar het levenslicht gezien. Dagelijks wordt er nog hard gewerkt om zowel de performance als het gebruiksgemak verder te optimaliseren. Dit cluster wordt ingezet om ontwikkeling, test, acceptatie en productie voor een stabiel platform te faciliteren.

Wat typeert jou binnen MaxServ?

Over jezelf vertellen wat je typeert valt niet mee. Ik ben in elk geval iemand die graag samen met collega’s uitdagingen aangaat.

Vanuit mijn rol als TCO probeer ik het mijn collega’s in team Operations zo makkelijk en prettig mogelijk te maken. Bij een calamiteit sta ik klaar om ze te ondersteunen als Incident Commander waarbij ik de communicatie centraliseer, schakel met de klant en daardoor mijn collega’s ontlast. Zo kunnen zij optimaal werken aan een oplossing.

Hoewel ik mezelf nooit programmeur durf te noemen, breng ik verschillende datastromen nog weleens samen tot gestructureerde overzichten. Hoewel de data voor iedereen al beschikbaar is, maak ik er met behulp van deze overzichten bruikbare informatie van.

Qua karakter zou het me niet verbazen als men mij soms eigenwijs of onzeker vindt. Ik leg de lat voor mijzelf qua prestatie en nauwkeurigheid vrij hoog. Als ik het idee heb dat het beter had gekund, dan vraag ik daar ook naar. Niet om me te verontschuldigen of te bekritiseren, wat soms wordt gedacht en ervaren, maar om ervan te leren zodat het de volgende keer weer beter kan.

Wat is jouw lievelingsmuziek?

Daar krijg je eigenlijk hetzelfde antwoord op als wanneer je had gevraagd wat mijn favoriete bier, wijn of sport is. Dat hangt helemaal af van de situatie en het moment. Daarnaast houd ik erg van variatie (no worries, qua relatie en werk ben ik zeer trouw en loyaal ;-) ).

Terug naar muziek. Als ik terugkijk naar mijn Spotify playlists dan staan toch bovenaan: Lounge Music Summer Vibes, Lowkey Tech, Relaxing Piano Covers, Running Music Hits en ’t Koffiehuis. Mocht ik toch iets van een artiest kiezen dan kom je op bijvoorbeeld Robbie Williams, Racoon, Gareth Emery, Alan Walker, Armin van Buuren en Miss Montreal. Lekkere mix dus. (Disclaimer, dit is nadat ik de geschiedenis van onze kids eruit gefilterd heb…)

Hoe leg je aan familieleden uit wat je werk inhoudt?

Tja, dat blijft een uitdaging voor iedereen die in zo'n branche werkt. Op zijn kortst komt het al snel neer op iets met computers. Uitleggen dat je ervoor zorgt dat je team zo efficiënt en effectief mogelijk kan werken zegt inhoudelijk nog niets, maar daar wordt vaak toch genoegen mee genomen. Hetzelfde geldt voor uitleggen dat je de brug bent tussen de soms kleurrijke en creatieve wensen van de opdrachtgever en de 0-en en 1-en van een developer.

Vooruitkijkend op de komende 5 jaar, wat hoop je dan te hebben bereikt?

We zijn met zijn allen, op vele vlakken, bezig met het verder professionaliseren van onze producten en werkwijze. Ik hoop dat dit over 5 jaar nog steeds (en nog beter) staat als een huis. Ondanks dat dit een continu proces moet blijven, hoop ik dat we er met zijn allen de vruchten van kunnen plukken. Dat opdrachtgevers en partners wederom terug kunnen kijken op een fijne samenwerking waarin we nog veel meer meesterwerken hebben opgeleverd.

Persoonlijk blijf ik zoeken naar uitdagingen waar ik mijn tanden elke keer weer in kan zetten, waar ik opdrachtgever of collega kan helpen en waar ik elke keer weer veel van kan leren.

Is er nog iets wat collega’s niet van jou weten of verwachten maar wat leuk is om te delen?

Ik ben een vrij open boek en daarnaast zullen er weinig geheimen voor collega’s over me zijn door het interne smoelenboek. Ik ben gelukkig getrouwd, heb 3 lieve dochters, 2 katten en woon in Waalwijk. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn gezin, hou van kamperen en sporten, ga ik met mijn dochters mee naar het sporten en kom samen met mijn collega’s van Brandweer Sprang Capelle in actie zodra de pager afgaat.

Bij MaxServ zijn we heel blij met Alex en we hopen er nog vele jaren aan vast te plakken! 

Kom jij ook bij ons werken?

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!