Technische Universiteit Eindhoven

Bezoekers vinden op de website van TU/e moeiteloos antwoord op hun vragen

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een top-ranking kennisinstituut dat onderzoek-gestuurd academisch onderwijs aanbiedt. Op de campus van 75 hectare groot vind je ruim 11.000 studenten, meer dan 3.000 medewerkers en bijna 2.000 onderzoekers.

Complexe onderwijsorganisatie 

Onderwijsorganisaties als de TU/e zijn groot en complex. De verschillende faculteiten, onderzoeksteams en ondersteunende diensten zorgen voor diversiteit. Online eenheid uitstralen vraagt dan om een professionele multisite-oplossing, waarbij niet alleen de verschillende platformen van TU/e aan elkaar gekoppeld zijn, maar waarbij de website ook goed communiceert met de systemen waar de verschillende organisatieonderdelen binnen de universiteit gebruik van maken. Denk voor studenten aan Studielink of Osiris. Maar ook aan de onderzoekssystemen van researchers, zoals Pure van Elsevier.  

Grote diversiteit 

TU/e heeft als grote onderwijsinstelling een divers informatieaanbod, maar ook een enorme diversiteit in online doelgroepen, zoals scholieren, studenten, bedrijven, wetenschappers en partnerorganisaties. Een goed uitgewerkte contentstrategie zorgt ervoor dat al deze websitebezoekers eenvoudig hun weg vinden naar het antwoord op hun vraag. 

people-with-light icoon Sterke strategie

Een roadmap voor de komende jaren maakt de online toekomst inzichtelijk en voorkomt digitale verrassingen. 

devops icoon Beter beheersbaar

Een stabiel, betrouwbaar platform met wereldwijde high performance en gecontroleerde releaseprocessen. 

search icoon Goede custumer experience

Flexibele webbased contentstructuren leiden bezoekers eenvoudig naar het antwoord op hun vragen. 

De uitdaging

Een website waar bezoekers hun informatie niet zoeken, maar vinden. 

De website van TU/e biedt een grote hoeveelheid informatie voor verschillende doelgroepen. Een overzichtelijke, platte structuur is essentieel als je wilt dat bezoekers de weg niet kwijtraken. In 3 klikken de gezochte informatie vinden, dat was een van de vragen van TU/e aan MaxServ. Met als doel hun bezoekers goed bedienen en hun eigen supportdesk ontlasten. Ook eenheid in de site was een belangrijke wens, om zich sterker te profileren. De decentrale organisatie van de webredactie stond dit in de weg. Tot slot wilde de universiteit online meer aandacht voor onderzoek. Vindbare relevante researchinformatie voor onder meer wetenschappelijke peers, financiers en potentiele medewerkers. 

Het resultaat

Een multisiteplatform waar TU/e trots op is en dat bezoekers in 3 klikken naar het antwoord op hun vragen leidt. 

Strategie

In nauwe samenwerking met TU/e hebben we een sterke online strategie bepaald.  

  • Een nieuw platform dat moeiteloos communiceert met de onderwijssystemen. Zo kunnen onderzoekers de door hen geselecteerde researchinformatie direct doorzetten naar de website. En schrijven studenten zich eenvoudig in voor een opleiding.
  • Een centrale en compacte webredactie, voor eenduidigheid en beheersbaarheid. 
  • Een roadmap voor de komende jaren. TU/e komt niet voor digitale verrassingen te staan en kan zich goed voorbereiden op de stappen die gaan komen. 

Techniek

TU/e heeft een platform dat compleet door ons is doorgelicht en waarvan we de code technisch volledig in orde hebben gemaakt en gedocumenteerd. De releaseprocessen zijn nu gecontroleerd, doordat we werken met een goed ingerichte OTAP-straat. Dat staat voor Ontwikkel-Test-Acceptatie en Productie. De hosting die wij op ons hebben genomen zorgt voor een stabiel, betrouwbaar platform. Kortom, een snelle, veilige website, zonder zorgen.

Content

Samen met TU/e hebben we per pijler (onderwijs en onderzoek) een meesterlijke contentstrategie bepaald. Elke bezoeker vindt in een paar klikken wat hij zoekt. Zo krijgen studenten bij het inschrijven een roadmap op maat met de persoonlijke stappen die ze moeten doorlopen. Het nieuwe, professionele design dat we voor de universiteit ontwikkelden, bepaalt tot slot mede de sterke positionering van de TU/e.

Business benefits

  • Beheersbare en betrouwbare site
  • 1 compacte centrale redactie, die content vanuit de organisatie publiceert
  • Goede informatievoorziening aan bezoekers door gestructureerde content
  • Lagere belasting van de supportdesk
  • High performance, door OTAP-straat en hosting
  • Continue goede vindbaarheid door actieve SEO
  • Een gezicht voor research, door aandacht voor onderzoeksprojecten en persoonlijke pagina’s voor de wetenschappers

Een digitaal meesterwerk creëer je samen

TU/e heeft onder het motto ‘Dare to be different’ gekozen voor een voor hen nieuwe aanpak: agile werken. Dat betekende keuzes maken, stakeholders vanaf de start betrekken en decentrale communicatiemedewerkers een centrale rol geven.

Het betekende ook een strakke projectdiscipline om elke 2 weken een resultaat op te leveren dat het projectteam kon presenteren. Als partner hebben we TU/e hierin begeleid. We hebben het hele traject intensief samen opgetrokken. Van online strategie tot aan de uitvoering. Door deze intensieve werkwijze en nauwe samenwerking hebben we een meesterlijke resultaat neergezet.  

Het onderwijs

De complexiteit van onderwijsorganisaties vraagt om flexibele maatwerkoplossingen. MaxServ creëert die met behulp van het open source cms TYPO3.

  • Websites gekoppeld en centraal te beheren
  • Communicatie tussen bestaande onderwijssystemen en het platform
  • Plaatsen van content is eenvoudig en flexibel
  • Goede en snelle vindbaarheid door gestructureerde informatie
  • Cms past zich eenvoudig aan als behoeften veranderen

MaxServ heeft veel ervaring in het onderwijslandschapen denkt graag met je mee.