Een optimaal online landschap voor de EO

Informatie voor alle kijkers van de EO.

Een platform voor de EO

De Evangelische Omroep (EO) is een publieke omroep die verhalen wil laten horen die ertoe doen en die mensen inspireren. Verhalen die gaan over geloven, maar ook over belangrijke thema’s in het publieke debat. 

picture icoon Optimaal online landschap

We hebben het versplinterde online landschap rechtgetrokken en de benodigde upgrade uitgevoerd voor TYPO3.

monitor-with-website icoon Uitstekende performance

Een goede samenwerking heeft geleid tot betrouwbare sites voor verschillende televisieprogramma’s.

hosting icoon Hosting in goede handen

Wij nemen de hosting uit handen. De zorg om pieken in bezoekersaantallen is hiermee van de baan.

Voor omroeporganisaties als de EO draait het grotendeels om kijkcijfers en bezoekersaantallen. Met de vaak beperkte middelen proberen omroepen te scoren. Ook moet de website enorme pieken aankunnen. Want als een tv-programma eindigt met: ga naar de site, dan leidt dat vaak tot gigantische stijgingen in bezoekersaantallen. En die wil je niet mislopen. Voor de EO bouwden we verschillende sites voor elk programma, maar wel met dezelfde techniek. Zo blijft het overzichtelijk, efficiënt en betrouwbaar. 

De uitdaging

Als partner van de EO een optimaal online landschap creëren.

Het eigen ontwikkelteam van de EO zocht een partner om samen te werken aan de corporate website en de vele verschillende programma-sites. En die de hosting op zich kon nemen. Er zat een upgrade aan te komen van TYPO3 en de content moest op orde gebracht worden. Verder had het ontwikkelteam pieken in de werkdruk, omdat zij regelmatig platformen moeten bouwen voor verschillende televisieprogramma’s.

Het resultaat

Betrouwbare sites met een uitstekende performance.

Eerst hebben we in goede samenwerking met de EO een sterke online strategie bepaald. Daarna hebben we het versplinterde online landschap rechtgetrokken en een soepele upgrade van TYPO3 gerealiseerd. De hosting ligt helemaal bij ons. De zorg om pieken als er in een uitzending opgeroepen wordt naar de site te gaan, is hiermee van de baan.

Business benefits

  • Beheersbare en betrouwbare site 
  • Tegengaan van versplintering 
  • Uniform design voor de verschillende platforms 
  • Upgrade TYPO3 

Deze producten en diensten hebben we ingezet voor EO

Samen creëer je een digitaal meesterwerk

De EO en MaxServ trekken samen op. We maken elkaar sterker en creëren op die manier mooie platformen voor verschillende tv-programma’s. We kijken ernaar uit om samen met de EO de op handen zijnde rebranding vorm te geven. We hebben er het volste vertrouwen in dat we er samen weer een mooi digitaal meesterwerk van gaan maken.

Media en entertainment

De pieken waar omroepen mee moeten dealen vragen om flexibele maatwerkoplossingen. MaxServ creëert die met behulp van het open source cms TYPO3. 

  • Websites gekoppeld en centraal te beheren 
  • Geen omkijken naar de hosting 
  • Plaatsen van content is eenvoudig en flexibel  
  • Pieken in bezoekersaantallen vormen geen enkel probleem 

MaxServ heeft veel ervaring in het medialandschap en denkt graag met je mee. 

Onze meesterwerken