Welk CMS past het beste bij mijn bedrijf: TYPO3 of WordPress?

Wij zetten voor jou de voordelen op een rijtje voor TYPO3 én WordPress
Alleen op deze manier kun je de gefundeerde keuze maken voor een Content Management Systeem.

Ja, ik wil het juiste CMS!

Informatieaanvraag

Een goed fundament is de basis.

Een goed CMS is de fundamentele basis voor een website. Welk CMS past bij jouw website, hangt van het doel af. MaxServ werkt met het open source CMS TYPO3. TYPO3 websites zijn geschikt voor Enterprise ondernemingen. MaxServ heeft gekozen voor TYPO3 vanwege de grote flexibiliteit. Het CMS biedt optimale flexibiliteit in het gebruik van koppelingen, paginaweergaves, indelingen, opbouw en content typen. Daarnaast is een veilig CMS erg belangrijk, iets wat binnen TYPO3 hoog in het vaandel staat. Een ander Open Source systeem is WordPress. WordPress is van oorsprong een blog systeem en is op dit moment een volwaardig CMS. WordPress heeft haar populariteit te danken aan het feit dat het systeem erg gebruiksvriendelijk is voor de gebruiker. PHP kennis is hiervoor niet noodzakelijk. Wordpress is vooral bedoeld voor websites die een eenvoudige websitestructuur hebben. Wil je een duidelijk overzicht hebben van de voordelen van beide CMS'en? Scroll dan naar beneden!

TYPO3 vs Wordpress

In onderstaande tabel hebben wij voor jou TYPO3 tegenover WordPress gezet. Zo kun je de voordelen zien van beide CMS'en en de juiste keuze maken voor jouw CMS. 

Vergelijkingstabel

Licentiestructuur
TYPO3 Open Source
Wordpress Open Source
Meest geschikt voor
TYPO3 Enterprise ondernemingen: grotere en/of complexe internet-, extranet- of intranet-projecten.
Wordpress Blogs of nieuwsportals met eenvoudige websitestructuren.
Responsive
TYPO3 Ja
Wordpress Ja
Aantal uitbereidingen
TYPO3 5000
Wordpress 27500
Veiligheid
TYPO3 Zeer veilig
Wordpress Veilig
Moderatie niveau
TYPO3 Gevorderden
Wordpress Beginners
Flexibel
TYPO3 Ja
Wordpress Ja
Support
TYPO3 Een hele sterke eigen actieve ontwikkelingscommunity. De community telt meer dan 100.000 leden die actief bijdragen aan de doorontwikkeling. Er is veel documentatiehulp.
Wordpress Uitgebreide support via WordPress community
TYPO3Wordpress
LicentiestructuurOpen SourceOpen Source
Meest geschikt voorEnterprise ondernemingen: grotere en/of complexe internet-, extranet- of intranet-projecten.Blogs of nieuwsportals met eenvoudige websitestructuren.
ResponsiveJaJa
Aantal uitbereidingen500027500
VeiligheidZeer veiligVeilig
Moderatie niveauGevorderdenBeginners
FlexibelJaJa
SupportEen hele sterke eigen actieve ontwikkelingscommunity. De community telt meer dan 100.000 leden die actief bijdragen aan de doorontwikkeling. Er is veel documentatiehulp.Uitgebreide support via WordPress community

Waarom MaxServ?

TYPO3 is hét fundament waarop wij de platforms bouwen. Wij zijn namelijk sterk voorstander van het gebruik van Open Source technieken. Hierdoor voorkom je als klant onnodige licentie kosten, vervelende vendor-lockins en software die enkel door één leverancier is aan te passen. MaxServ wordt gedragen door een legendarisch team van medewerkers, waaronder TYPO3 gecertificeerde developers.

MaxServ is een technisch internet bureau waarbij kwaliteit het basis fundament is van succes. 

  • TYPO3 gecertificeerde developers
  • Gegarandeerd een sterk fundament voor de website
  • Volledige betrokkenheid voor de klant

Kies voor strategie, kies voor MaxServ!

Naast het bouwen van een gefundeerd platform helpt MaxServ je graag bij het definiëren van je online strategie. Dankzij onze crossmediale hotspot werken wij samen met partnerbedrijven waardoor wij je samen kunnen voorzien van het concept, de code, de creatie en de content.