Welk CMS past het beste bij mijn bedrijf: TYPO3 of Drupal?

Wij zetten voor jou de voordelen op een rijtje voor TYPO3 én Drupal
Alleen op deze manier kun je de gefundeerde keuze maken voor een Content Management Systeem.

Ja, ik wil het juiste CMS!

Informatieaanvraag

Een goed fundament is de basis.

Een goed CMS is de fundamentele basis voor een website. Welk CMS past bij jouw website, hangt van het doel af. MaxServ werkt met het open source CMS TYPO3. TYPO3 websites zijn geschikt voor Enterprise ondernemingen. MaxServ heeft gekozen voor TYPO3 vanwege de grote flexibiliteit. Het CMS biedt optimale flexibiliteit in het gebruik van koppelingen, paginaweergaves, indelingen, opbouw en content typen. Daarnaast is een veilig CMS erg belangrijk, iets wat binnen TYPO3 hoog in het vaandel staat. 

Drupal is een CMS dat gebruikt wordt door grote instanties zoals het witte huis of Harvard. Dit komt door het feit dat Drupal een veelzijdig, stabiel en schaalbaar CMS systeem is. Toch is Drupal op het gebied van vrijgaveprocessen niet zo sterk als TYPO3. Wil je een duidelijk overzicht hebben van de voordelen van beide CMS'en? Scroll dan naar beneden!

TYPO3 vs Drupal

In onderstaande tabel hebben wij voor jou TYPO3 tegenover Drupal gezet. Zo kun je de voordelen zien van beide CMS'en en de juiste keuze maken voor jouw CMS. 

Vergelijkingstabel

Licentiestructuur
TYPO3 Open Source
Drupal Open Source
Meest geschikt voor
TYPO3 Enterprise ondernemingen: grotere en/of complexe internet-, extranet- of intranet-projecten.
Drupal Social publishing, communityportals met web 2.0 zoals extranet of intranet
Responsive
TYPO3 Ja
Drupal Ja
Aantal uitbereidingen
TYPO3 5000
Drupal 32.000
Veiligheid
TYPO3 Zeer veilig
Drupal Veilig
Moderatie niveau
TYPO3 Gevorderden
Drupal Gevorderden
Flexibel
TYPO3 Ja
Drupal Ja
Support
TYPO3 Een hele sterke eigen actieve ontwikkelingscommunity. De community telt meer dan 100.000 leden die actief bijdragen aan de doorontwikkeling. Er is veel documentatiehulp.
Drupal Uitgebreide documentatie beschikbaar. Uitgebreide community, delen van inhoud en webcodes, FAQs en eenvoudig opzoekfunctie.
TYPO3Drupal
Licentiestructuur Open Source Open Source
Meest geschikt voor Enterprise ondernemingen: grotere en/of complexe internet-, extranet- of intranet-projecten. Social publishing, communityportals met web 2.0 zoals extranet of intranet
Responsive Ja Ja
Aantal uitbereidingen 5000 32.000
Veiligheid Zeer veilig Veilig
Moderatie niveau Gevorderden Gevorderden
Flexibel Ja Ja
Support Een hele sterke eigen actieve ontwikkelingscommunity. De community telt meer dan 100.000 leden die actief bijdragen aan de doorontwikkeling. Er is veel documentatiehulp. Uitgebreide documentatie beschikbaar. Uitgebreide community, delen van inhoud en webcodes, FAQs en eenvoudig opzoekfunctie.

Waarom MaxServ?

TYPO3 is hét fundament waarop wij de platforms bouwen. Wij zijn namelijk sterk voorstander van het gebruik van Open Source technieken. Hierdoor voorkom je als klant onnodige licentie kosten, vervelende vendor-lockins en software die enkel door één leverancier is aan te passen. MaxServ wordt gedragen door een legendarisch team van medewerkers, waaronder TYPO3 gecertificeerde developers.

MaxServ is een technisch internet bureau waarbij kwaliteit het basis fundament is van succes. 

  • TYPO3 gecertificeerde developers
  • Gegarandeerd een sterk fundament voor de website
  • Volledige betrokkenheid voor de klant

Kies voor strategie, kies voor MaxServ!

Naast het bouwen van een gefundeerd platform helpt MaxServ je graag bij het definiëren van je online strategie. Dankzij onze crossmediale hotspot werken wij samen met partnerbedrijven waardoor wij je samen kunnen voorzien van het concept, de code, de creatie en de content.