Mail instellen in Outlook 2013

Stap 1

Klik op Bestand

Stap 2

Klik op Account toevoegen

Stap 3

Vink de optie Handmatige instelling of extra servertypen aan en klik op volgende

Stap 4

Selecteer POP of IMAP en klik op volgende

Stap 5

Vul de instellingen in:

• Gebruikersgegevens: vul je naam in. Dit is de naam die de ontvanger van je e-mail te zien krijgt. Wanneer je hier bijvoorbeeld Pietje Puck invoert en een e-mail stuurt aan iemand, dan krijgt diegene te zien dat de e-mail afkomstig is van Pietje Puck. Vul ook je mailadres in.
  • Servergegevens:
    - Server voor inkomende e-mail (IMAP): db6803.maxserv.com
    - Server voor uitgaande e-mail (SMTP): db6803.maxserv.com
  • Aanmeldingsgegevens:
    - Gebruikersnaam: vul je volledige e-mailadres en daaronder het bijbehorende wachtwoord in.
    - Vink de optie Wachtwoord onthouden aan.

Klik dan op Meer Instellingen.

Stap 6

Klik op Server voor uitgaande e-mail

Stap 6 b

Vink de optie Voor de server voor uitgaande e-mail is verificatie vereist aan en klik daarna op het tabblad Geavanceerd.

Stap 6 c

Inkomende e-mail (IMAP): wijzig het poortnummer van inkomende e-mail naar 993

en wijzig het type versleuteling van Geen naar SSL.

Stap 6 d

Uitgaande e-mail (SMTP): wijzig het poortnummer van inkomende e-mail naar 465 en wijzig het type versleuteling van Geen naar Automatisch en klik op ok

Stap 6 e

Klik op volgende

Stap 7

Klik in het venster Accountinstellingen testen op sluiten

Je e-mailaccount is ingesteld! Je kan het testen door een mail te sturen naar je eigen e-mailaccount. Het kan een paar minuten duren voordat je de mail ontvangt.

Je hebt nu een e-mailaccount ingesteld in Outlook 2013!