Mail instellen op Apple mail

Stap 1

Open Apple mail. Dit staat in het Dock onderin of in de map Programma's.

Stap 2

Klik bovenaan op Mail en klik daarna op Voorkeuren

Stap 3

Klik op Accounts en vervolgens op het + teken

Stap 4

In het scherm Account toevoegen kun je het e-mailaccount toevoegen.

1. Volledige naam: De afzender naam. Deze naam krijgt de afzender namelijk te zien.
  2. E-mailadres: Je volledige e-mailadres
  3. Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres

Klik op: Ga door.

Stap 5

Vul de gegevens in voor de Server inkomende post:

• Type account: IMAP.
  • Beschrijving: dit is optioneel. Hier kun je een beschrijving invullen voor het e-mailaccount
  • Server inkomende e-mail: db6803.maxserv.com
  • Gebruikersnaam: je e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord van het e-mailadres

Klik op Ga door.

Stap 6

Vul de gegevens in voor Beveiliging inkomende post:

1. Vink Gebruik SSL aan
  2. Wijzig niets aan het veld identiteitsontrole

Stap 7

Vul de gegevens in voor de Server uitgaande post:

• Geef een beschrijving voor het e-mailaccount (optioneel)
  • Server uitgaande post: db6803.maxserv.com
  • Vink de optie Gebruik alleen deze server aan
  • Vink de optie Gebruik identiteitscontrole aan
  • Vul je volledige e-mailadres in bij gebruikersnaam.

Klik op Ga door. Er wordt nu een verbindingscontrole uitgevoerd. Als dit te lang duurt, sla je het over. Klik dan op Annuleer.

Stap 8

Je krijgt nu een overzicht te zien van de opgeslagen instellingen.

1. Vink de optie Gebruik account online aan.
  2. Klik op Maak aan

Stap 9

Klik op geavanceerd

Stap 10

Controleer of het poortnummer ingesteld staat op 993 en dat Gebruik SSL aangevinkt is.
Klik vervolgens op Maak aan.

Je e-mailaccount is ingesteld! Je kan het testen door een mail te sturen naar je eigen e-mailaccount. Het kan een paar minuten duren voordat je de mail ontvangt.

Je hebt nu een e-mailaccount ingesteld in Apple Mail.