YOAST SEO voor TYPO3 update

| Nieuws

In samenwerking met Yoast hebben we de Yoast SEO extensie voor TYPO3 ontwikkeld. Deze extensie heeft met de komst van TYPO3 CMS 11 een update gekregen. Je leest er alles over in dit blog. 

Yoast SEO voor TYPO3 helpt gebruikers met het verbeteren van content voor zoekmachines. Dit doet de extensie door verschillende aanbevelingen te doen op basis van de content in combinatie met de zoekwoorden die je voor ogen hebt. De extensie is inmiddels meer dan 160.000 keer gedownload, iets waar we erg trots op zijn. Yoast SEO voor TYPO3 komt in een gratis en premium variant en kan op bijna elk TYPO3 platform geïnstalleerd worden. Klik hier voor meer informatie over deze extensie.

Update YOAST SEO voor TYPO3

De komst van TYPO3 CMS 11 was een mooie gelegenheid om ook de Yoast SEO extensie een update te geven. TYPO3 CMS 11 wordt dus vanaf nu ondersteund, maar voor CMS 8 is de support komen te vervallen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de code-base opgeschoond kon worden en de extensie nu vanaf PHP 7.2 en hoger werkt. Daarnaast zijn de analyses die de extensie uitvoert weer helemaal in lijn met de laatste Google-richtlijnen. 

Dit is het niet het enige dat is aangepast. Een aantal premium features heeft namelijk ook een upgrade gekregen.

Yoast SEO premium features

Internal linken

Interne links zijn erg belangrijk. Ze verbinden inhoud en geven Google de samenhang en structuur van de website aan. Deze feature helpt je met het vinden van geschikte interne links. 

De vorige versie maakte gebruik van veel voorkomende woorden-combinaties in de tekst. In de nieuwe versie wordt gewerkt met “Prominent words”. Dit betekent dat een interne zoekmachine op zoek gaat naar geschikte suggesties. Deze suggesties worden getoetst op een aantal criteria en vervolgens worden de beste interne link suggesties getoond. Daarnaast wordt er per content element aangegeven of er al een link bestaat naar deze suggestie. 

Advanced meta robots

In de extensie kan je bepalen hoe zoekmachines je content of pagina's doorzoeken - ook wel crawlen genoemd. Aan de hand van de gecrawlde gegevens kunnen zoekmachines vervolgens jouw content wel of niet opnemen in de zoekresultaten. Dit heet indexeren. Voor het indexeren kan je de zoekmachines suggesties meegeven. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat een 'bedankt-pagina' niet moet worden opgenomen in de zoekresultaten. Voorheen kon je in de extensie alleen wensen ingeven voor de velden "Index" en "Follow". Vanaf nu is het ook mogelijk om te kiezen voor “Image index”, “Snippet” en “Archive”. Op deze manier heb je ook controle over het wel of niet indexeren van een afbeelding, een gecashte kopie van de pagina en een snippet van de pagina.

Wat kunnen we de komende periode nog meer verwachten? 

Wij vinden dat je een product goed moet onderhouden en doorontwikkelen. In de komende versie(s) van de Premium extensie zal er daarom aandacht worden besteed aan 2 nieuwe features:

  • Morphology / Word forms. Yoast Premium zal het meervoud gaan herkennen van woorden in verschillende talen. Daarnaast zal het werkwoordvervoegingen gaan herkennen zoals call, calling, calls en called. Op deze manier hoeft er geen exact woord meer ingevoerd te worden en weet Yoast wat je bedoelt, ongeacht de vorm die je gebruikt. 
  • Social previews. Dit biedt de mogelijkheid te zien hoe jouw post / pagina er uit gaat zien op Facebook en Twitter.

Maak je momenteel nog geen gebruik Yoast SEO premium voor TYPO3 maar word je enthousiast van bovenstaande features? Bekijk en bestel dan de premium extensie via Yoast.com of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Kom jij ook bij ons werken?

Onze medewerkers zijn het kloppend hart van ons bedrijf. In agile projecten werken ze hard aan digitale meesterwerken voor onze opdrachtgevers of met partners zoals Yoast.

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!

Directeur