Yoast SEO voor Magento 2 nu als release candidate beschikbaar

Na de release van versie 1 van Yoast SEO voor TYPO3 afgelopen 20 april, is het nu de beurt aan de Yoast SEO voor Magento 2 module. Voordat we versie 1 van deze module uitbrengen, gaan we nog een laatste test-ronde in en daarom is vandaag de release candidate beschikbaar gesteld. Deze versie bevat alle functies die in versie 1 beschikbaar zullen zijn en de komende tijd zullen we gaan gebruiken om eventuele problemen in deze functies op te lossen. Met deze versie krijg je dus een goed beeld van wat de module voor je kan betekenen.

Wat doet de module?

Waar zouden we zijn zonder de zoekmachines? Bijna alle bezoekers komen via een zoekmachine op je webshop terecht. Je kunt je dus voorstellen dat de vindbaarheid in zoekmachines van grote invloed is op de hoeveelheid bezoekers die je webshop bezoeken. Het is echter nog niet zo makkelijk om teksten te schrijven die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines en daar helpt deze module je mee.

Opgedeeld in 2 gebieden analyseert de module de inhoud van je tekst. Zo zal de tekst worden beoordeeld op leesbaarheid en op score van een ingesteld focus-trefwoord. Geef je bijvoorbeeld als focus-trefwoord 'Elektrische fiets' op, zal de module controleren hoe goed je tekst scoort voor dit trefwoord en zal tips geven hoe je de tekst kunt verbeteren voor een optimaal resultaat in de zoekmachines. De techniek van deze controles wordt geleverd door het bedrijf Yoast en is momenteel bekend als dé WordPress module voor SEO. In samenwerking met MaxServ wordt nu naast het TYPO3 CMS ook voor Magento 2 deze techniek beschikbaar gemaakt en worden webshop beheerders ondersteund in het schrijven van SEO-geoptimaliseerde teksten.

Opensource!

Gezien zowel Yoast als MaxServ echte opensource bedrijven zijn, zullen wij ook deze module gratis aanbieden en kan iedere ontwikkelaar zelf verbeteringen en uitbreidingen indienen. Sterker nog, we juichen dit alleen maar toe.

Hoe kan ik de module testen?

Zoals aangegeven zijn we de module hard aan het testen en daar kunnen we je goed bij gebruiken. Wil jij de module testen en als eerste op de hoogte gebracht worden zodra we versie 1 uitbrengen?  Meldt je dan aan via www.maxserv.com/yoast-beta-program/. Het is mogelijk om de module te testen in onze demo-omgeving of om de module in je eigen webshop te installeren. Zodra je bent aangemeld, krijg je de betreffende informatie toegestuurd.

Wanneer komt versie 1 uit?

Versie 1 van Yoast SEO voor Magento 2 zal worden uitgebracht op de Magento User Group meeting op 18 mei in Nijmegen. Tijdens deze meeting zal tevens een presentatie gegeven worden van wat de module doet en hoe je deze kunt gebruiken binnen je webshop.

Vragen?

Heb je wellicht nog vragen over de module? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Stuur hiervoor een mail naar yoast@maxserv.com en wij zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.