Yoast SEO voor Magento 2 gelanceerd

Goed nieuws: Magento 2 gebruikers kunnen vanaf nu gratis gebruikmaken van de Yoast SEO plugin. Afgelopen maand is er door vele gebruikers uitgebreid getest; hartelijk dank hiervoor! De issues die tijdens het testen naar boven kwamen, zijn opgelost. De eerste officiële versie is inmiddels gelanceerd tijdens de Magento User Group op 18 mei in Nijmegen. 

Wat heb je er als gebruiker aan?

Als eigenaar wil je dat je website of webshop opvalt tussen de resultaten in een zoekmachine. Daar kun je op twee manieren invloed op uitoefenen. Ten eerste door te adverteren binnen de zoekmachine. De tweede mogelijkheid is ervoor zorgen dat je hoog in de gratis zoekresultaten komt te staan. Dit laatste heet zoekmachineoptimalisatie oftewel SEO (Search Engine Optimization) en precies daar helpt onze Yoast SEO plugin voor Magento 2 je bij. De plugin analyseert de inhoud van de teksten op je webshop of -site. Ze worden beoordeeld op leesbaarheid en op de score van een ingesteld focus-trefwoord. Geef je bijvoorbeeld als focus-trefwoord 'rode schoenen' op, dan zal de module controleren hoe goed je tekst in de zoekmachine scoort op dit trefwoord. Daarnaast krijg je tips hoe je de teksten kunt verbeteren voor een optimaal resultaat in de zoekmachines. De techniek van deze controles wordt geleverd door het bedrijf Yoast. Yoast is bekend van dé WordPress module Yoast SEO. Samen met MaxServ heeft Yoast de Yoast SEO plugin eerder al beschikbaar gemaakt voor TYPO3 en nu ook voor Magento 2.  

Gratis Yoast SEO voor Magento 2

MaxServ en Yoast leveren beide open source diensten. De Yoast SEO plugin voor Magento 2 kan je dus geheel gratis gebruiken.

Download direct de Yoast SEO extensie op github of packagist

Heb je vragen over de module? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Laat je vraag achter op yoast@maxserv.com. Wij nemen dan spoedig contact met je op.