TYPO3 CMS 8 Extended Long Term Support nu beschikbaar

| Blogs
TYPO3 CMS 8 Extended Long Term Support

31 maart loopt de lange termijn ondersteuning voor CMS 8 af

31 maart loopt de lange termijn ondersteuning van CMS 8 af

31 maart is een belangrijke datum in de roadmap van TYPO3 CMS 8. Vanaf dan vervalt de lange termijn ondersteuning. TYPO3 CMS 8 is op 4 April 2017 aangekondigd als stabiele versie met ondersteuning op lange termijn. Hier komt nu na 3 jaar trouwe dienst te hebben gedaan een eind aan. TYPO3 heeft nu een Extended Long Term Support opgenomen.

UPDATE 31-03-2020: Inmiddels is de laatste reguliere update van CMS 8 uitgebracht... Morgen zal de CMS 8 Extended Support in gaan. 

Waarom Extended Support?

Net als bij veel andere open source projecten moet men op een gegeven moment officiële, gratis ondersteuning laten vallen. Een migratie is dan een optie. Helaas, zoals wellicht ook bij je bekend, neemt migreren veel tijd en afstemming in beslag. Daarnaast is deze timing vaak slecht i.v.m. wellicht campagnes die lopen. In dat geval is het mogelijk om te abonneren op Extended Support.

Je betaald dan voor de verlenging van het CMS. Hiermee help je zowel het TYPO3-project als jouw eigen TYPO3 omgeving. Je financiert het TYPO3 CMS-team zodat ze extra tijd kunnen besteden aan de ondersteuning van TYPO3 CMS versie 8.7 en aan de toekomstige ontwikkeling van TYPO3 CMS als geheel.

Maak je nog gebruik van TYPO3 CMS 8? Geen zorgen!

Maximaal 3 jaar aanvullende ondersteuning

Vanuit de TYPO3 GmbH, het bedrijf achter TYPO3, wordt er nog maximaal 3 jaar tegen vergoeding aanvullende ondersteuning op je platform aangeboden. Dit geeft je nog de tijd om samen met een consultant het upgrade pad uit te stippelen. Laat je door ons hierover adviseren.

Ons advies

Wanneer je na 31 maart 2020 nog in het bezit bent van een TYPO3 8.7 LTS platform adviseren wij TYPO3 CMS 8 Extended Long Term Support aan te schaffen. Door de aanschaf van deze extended licentie is je platform nog 1 jaar of meerdere jaren na het verlopen van bovenstaande datum, gegarandeerd van core security updates en patches. Boven alles wordt stabiliteit en compatibiliteit gewaarborgd, een must voor je webapplicatie!

Let op; dit is wel een laatste redmiddel!

Blijf compatibel met je IT-infrastructuur

De Extended Support mogelijkheden hebben ook betrekking op browser compatibiliteit tot de laatste versies van Edge, Chrome en Firefox - zelfs als de reguliere ondersteuning van een TYPO3-versie deze browsers of browserversies niet meer zou ondersteunen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over beperkingen van je editors wanneer ICT nieuwe browser updates uit gaat rollen.

Maar afgezien van ondersteuning voor redacteuren ondersteund Extended Support ook de applicatie-service-laag zoals PHP of MySQL. TYPO3 Extended Support-versies zullen gegarandeerd soepel draaien op PHP- en MySQL-versies waarvoor ze oorspronkelijk waren bedoeld.

Wees zo veilig als de huidige TYPO3 versies zijn!

Het beschermen van de gegevens van je bedrijf en gebruikers is een van de belangrijkste en tijdrovende taken in IT. Extended Support zorgt er voor dat alle beveiligingspatches van de huidige TYPO3-versies ook beschikbaar zijn voor jouw TYPO3 CMS 8.7 installatie. Je CMS 8 installatie met Extended Support biedt dus hetzelfde beveiligingsniveau als actuele TYPO3 Long Term Support (LTS) versies.

Heb je vragen of interesse in onze TYPO3 CMS 8 Extended Support mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Uiteraard laten we ook graag zien wat een upgrade naar CMS 10 aan nieuwe mogelijkheden biedt!

Marketeer