Thuisonderwijs met MaxServ, TYPO3 en SchoolTV

| Blogs

SchoolTV: Een educatieve omgeving online

Wanneer we genoodzaakt zijn tot thuisonderwijs is een TYPO3 website als SchoolTV een uitkomst!

"SchoolTV" en "thuisonderwijs". Op dit moment twee woorden die ouders direct met elkaar kunnen verbinden.

Ook kinderen weten op dit moment maar al te goed wat SchoolTV is. Want zeg eens tegen een kind in de basisschoolleeftijd “Koekeloere”. Bijna zeker is dat je als antwoord krijgt: “SchoolTV”…

Het is niet voor niets dat SchoolTV een website is die enorm veel gebruikt wordt door kinderen, hun ouders en, normaal gesproken, ook door de leerkrachten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Wat niet zo zichtbaar is (omdat wij op de achtergrond aanwezig zijn), is dat MaxServ al meer dan vier jaar een partner is van SchoolTV.  Het is een website waar we als medewerkers van MaxServ vol trots aan werken. Zeker in deze tijd waarin zoveel is veranderd en thuisonderwijs een moeten is geworden. We zijn blij dat we dit TYPO3 platform met alle mogelijkheden en educatieve programma's kunnen aanbieden, zodat een stukje educatie onveranderlijk toegankelijk is en blijft.

MaxServ is al meer dan vier jaar betrokken bij SchoolTV

In 2016 heeft MaxServ het platform SchoolTV, dat toen ook al in TYPO3 gebouwd was, in beheer genomen. Toen was het, net als het nu nog steeds is, een enorme database met videofragmenten die een educatieve inhoud hebben. MaxServ is toen direct gestart met het uitvoeren van een rebranding over het gehele platform. Het platform was destijds nog niet responsive, wat uiteraard wel wenselijk was. MaxServ heeft het platform op elk device schaalbaar gemaakt. Naast een schaalbaar platform, heeft het ook een cosmetische upgrade gekregen. Niet alleen de homepagina en contentpagina’s zijn voorzien van een nieuwe look en feel, maar ook de zoekpagina’s, navigatie en footer hebben een nieuwe look gekregen. De menu-items zijn een stuk overzichtelijker geworden, waardoor de gebruiker gemakkelijk kan navigeren.

Uiteraard is bij deze rebranding de doelgroep meegenomen. Je kan merken dat duidelijkheid in de opbouw en structuur voorop heeft gestaan. Op de homepage is namelijk direct onder het menu een filtering toegevoegd, zodat jong en oud direct de juiste content te zien krijgen. Daarnaast zijn meerdere soorten pagina’s voorzien van filtering, waardoor je gemakkelijk kan navigeren.

Naast deze cosmetische werkzaamheden, heeft MaxServ het platform ook voorzien van een TYPO3 upgrade. Dit houdt in dat alle code geüpgraded is naar een nieuwe versie van TYPO3. 

MaxServ, SchoolTV en thuisonderwijs

Waar thuiseducatie voorheen niet het meest vanzelfsprekende was, is het op dit moment iets waar we helaas niet omheen kunnen. We hopen met elkaar dat we snel kunnen terugkijken op deze periode, dat we ons werk allemaal weer kunnen oppakken, we elkaar weer een hand mogen geven en de contacten niet alleen digitaal zijn, maar ook weer face to face! Veel mensen worden op wat voor manier dan ook getroffen door het Corona-virus en de scholen zijn genoodzaakt om tijdelijk hun deuren te sluiten. Een heftige periode!

Wat is het in deze periode fijn dat een website als SchoolTV een stukje stabiliteit en herkenning voor de kinderen geeft. Op dit moment heeft SchoolTV te maken met een ruime verdubbeling van bezoekersaantallen. De verwachting is dat deze bezoekersaantallen zullen aanhouden en wellicht nog hoger gaan worden. MaxServ denkt in dit soort situaties graag met de klant mee. We zijn in samenwerking met de hostingpartner van de NTR op dit moment enkele performance optimalisaties aan het doorvoeren.

Wij van MaxServ, zijn meesterlijk trots op dit stukje vakmanschap en we hopen dat alle (thuis) meesters en juffen dit ook zijn!

 

Wil je ook gebruik maken van onze TYPO3 expertise?

Ben je benieuwd welke mogelijkheden een TYPO3 platform heeft voor jouw website en / of doelgroep? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee en delen graag onze kennis en expertise. Of het nu gaat om slechts enkele pagina's, een multisite omgeving of een webshop met contentmogelijkheden, wij hebben het vakmanschap voor je in huis! Juist in deze periode zien we het belang van een goede digitale omgeving omdat persoonlijke contacten beperkt zijn. Een TYPO3 website geeft je volop mogelijkheden om je bedrijf te optimaliseren, onder welke omstandigheden dan ook.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van het TYPO3 CMS? Lees dan hier meer informatie. Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek!