Terugblik Team Praying Kitty

5 maanden geleden liep het Team Praying Kitty voor het eerst het pand binnen met een duidelijk leerdoel en een hoop verwachtingen. Inmiddels is het einde van de stageperiode in zicht en hebben ze zich voor MaxServ bewezen. Maar hebben ze hun leerdoelen weten te behalen en zijn hun verwachtingen uitgekomen? Tijd om ze voor het laatst persoonlijk aan het woord te laten.

Koen

In de afgelopen 5 maanden heb ik veel geleerd bij MaxServ. Er was natuurlijk veel nieuw zoals een paar programmeertalen. We hebben onder andere met Typoscript gewerkt en daarmee een extensie gemaakt! In september had ik een doel om meer met CMS'en te willen doen en dat doel is behaald. Ik heb vooral veel met TYPO3 gewerkt. In het begin was het wel even wennen, maar ik had het al snel onder de knie. Ook heb ik met Wordpress en Magento gewerkt.

Ik kijk terug op een leuke en leerzame stageperiode, waarin ik mijn leerdoelen heb behaald en veel nieuwe dingen heb geleerd! 

Tijn

Na ongeveer 6 maanden stage heb ik ontzettend veel geleerd en gedaan. Ik heb bijvoorbeeld een forum gemaakt, aan een TYPO3-extensie gewerkt en de supportafdeling meegeholpen. Dat alles met maximale gezelligheid. Het is alles wat ik van de stage had verwacht. Ik vind het eigenlijk best wel jammer om weer naar school te moeten want de tijd vloog voorbij. Ik heb me vooral bezig gehouden met het developen in een CMS en het ontwikkelen van een Google Home. Dit laatste was zeer lastig vanwege de slechte Nederlandse ondersteuning en het slecht verstaan van accenten in het Engels. Ook zijn hier vrij weinig tools voor. Daarnaast ben ik nog bezig geweest met Typoscript, PHP, JavaScript en vooral veel Git.

Elke dag lekker lunchen en een potje poolen of tafelvoetballen zat er ook altijd in en blijkbaar kunnen ze mij hier nog niet missen.

Quinn

Na 5 maanden heb ik veel geleerd bij MaxServ, zelfs dingen die ik niet dacht dat ik zou leren. Mijn originele doel was om meer te weten te komen over Open source CMSen zoals TYPO3 en Magento, maar nu ik er op terug kijk ben ik compleet van dat originele doel afgeweken. Alhoewel ik wel wat met TYPO3 en Magento had gewerkt, was ik in het algemeen bezig geweest met cryptocurrency. Ik heb in de afgelopen maanden dingen geleerd zoals: C++, Typoscript, een professionele werkhouding, de werkmethode SCRUM, programmeer tips en git. MaxServ heeft mijn verwachtingen van 5 maanden geleden compleet overtroffen. 
 

Brian

Na een stageperiode van ongeveer 5 maanden kan ik zeggen dat ik een geweldige tijd heb gehad bij MaxServ. Vanaf dag 1 heb ik zoveel nieuwe dingen geleerd van verschillende Content Management Systems tot nieuwe verschillende programmeertalen. Ook heb ik geleerd om te werken met de methodiek Scrum wat een groot leerdoel was voor mij. In mijn stageperiode heb ik mee mogen helpen aan bepaalde projecten, wat heel tof was en ik veel van heb geleerd. Als ik vragen had, werden deze gelijk beantwoordt door de geweldige collega's. Het poolen en tafelvoetballen tussen de pauzes door was geweldig en ik hoop dat ik nog wat langer bij MaxServ mag blijven. Bedankt voor de mooie stageperiode!
 

Adam

Deze stageperiode heeft mij verder geholpen om mijn doel te bereiken. Zo heb ik kennis gemaakt met nieuwe onderwerpen zoals Jira, Scrum en TYPO3. Ik heb geleerd een project bij te houden in een issue- en projecttraceringssoftware genaamd Jira en hieraan te werken volgens het scrumprincipe. Daarnaast ben ik bezig geweest met object-georiënteerd programmeren in PHP, een website beheren binnen het TYPO3 CMS en versiebeheer van mijn broncode met Git. Dit had ik allemaal niet kunnen doen zonder de werkervaring die ik hier heb opgedaan.

Verder is het mogelijk om je te verdiepen in diverse onderwerpen tijdens 'MaxCon', een kennisdag die door MaxServ zelf-georganiseerd was, en andere bijeenkomsten. Buiten het werk zijn er ook gelegenheden voor ontspanningen zoals een kwartiertje tafelvoetbal/poolen en op vrijdagen een vrijdagmiddagborrel. Uiteraard zijn er nog meer factoren die ook gezorgd hebben voor een plezierige stage. Zoals het flexibel indelen van werktijden en vakantiedagen, mits het minimaal aantal stage uren haalbaar zijn aan het einde van de stageperiode. En ook zeker de collega's op de werkvloer zijn in staat om tijdig hulp en steun te geven

Al met al heb ik veel geleerd en zeker genoten van mijn stageperiode. Het was oprecht een zeer positieve beleving. Na 20 weken stage bij MaxServ kan ik uiteindelijk zeggen: ik ben een junior backend developer geworden!

MaxServ wil de stagiairs bedanken voor hun inzet! Wij zijn trots op de groei die ze afgelopen tijd hebben doorgemaakt. Alle 5 de stagiairs hebben ieder een bijdrage geleverd aan een opdracht. Voor MaxServ was de eerste stagetribe dan ook zeker geslaagd. De komende maanden verwelkomen we 8 nieuwe stagiaires. Houd onze website in de gaten, want ook zij stellen zich graag voor. 

Wil jij ook stage lopen bij MaxServ? Neem dan contact op of kijk op onze stagepagina.  

Gerelateerde berichten