#OpenSourceArmy

Vrijdag 30 juni 2017 was een belangrijke dag voor MaxServ. MaxServ had op die dag haar Open Source partners uitgenodigd in Waalwijk voor een sneak preview van een aantal belangrijke innovaties op het gebied van Commerce & content.

Onder de genodigden waren Ben Marks, bekend van Magento Inc, Mathias Schreiber van TYPO3 Inc en Omar Reiss en Taco Verdonschot van Yoast SEO. Tijdens deze besloten bijeenkomst werd Yoast SEO voor Magento 2 nader toegelicht. In het kader van Commerce & Content werd ook een integratie tussen het TYPO3 CMS en Magento 2 - genaamd MATE - gepresenteerd. Wij van MaxServ zijn trots op deze innovaties en ook onze gasten waren "blown away".

Yoast SEO nu ook voor TYPO3 & Magento 2

De Yoast SEO plugin helpt je bij de zoekmachineoptimalisatie van je website/webshop. De plugin analyseert de inhoud van de teksten. Ze worden geanalyseerd op leesbaarheid en op de score van een ingesteld focus-trefwoord. Daarnaast krijg je tips hoe je de teksten kunt verbeteren voor een optimaal resultaat in de zoekmachines. De techniek van deze controles en analyses wordt geleverd door het bedrijf Yoast. De Yoast SEO plugin was er natuurlijk al voor WordPress gebruikers. Tijdens Meet TYPO3 Rotterdam en MUG Nijmegen zijn de modules voor TYPO3 en Magento 2 gelanceerd. Wil je meer lezen over deze plugin en de samenwerking tussen Yoast en MaxSev bij de totstandkoming ervan? Kijk dan hier

MATE: Magento & TYPO3 Environment

MATE is een diepe API-Integratie tussen Magento 2 en het TYPO3 CMS versie 8. Het beste van beide platformen worden gecombineerd: de Magento power in eCommerce en de Enterpise CMS functies van TYPO3. MaxServ heeft jaren ervaring met beide platformen en is zodoende tot deze integratie gekomen. Zeer geavanceerde content mogelijkheden worden toegevoegd aan Magento 2 waardoor eindeloze (content-) marketing mogelijkheden ontstaan. Beide platformen functioneren onafhankelijk van elkaar en zijn dus ook volledig schaalbaar.

#OpenSourceArmy

Als implementatiepartner en voorvechter van Open Source is MaxServ leading op het gebied van Open Source Commerce & Content. Het doel van deze meeting was om onze innovaties te toetsen, Open Source partijen dichter bij elkaar te brengen en gezamenlijk kansen te verkennen voor de toekomst. Na een zeer vruchtbare meeting komt hier zeker een vervolg op. Op korte termijn wordt onze roadmap samen met Yoast verder uitgewerkt en zal onze collega Richard Haeser een tweetal presentaties verzorgen tijdens de TYPO3 Developer Days. Een eerste implementatie van MATE verwachten wij in september 2017 te kunnen presenteren. Een van De Mandemakers Group (DMG) brands zal een re-launch krijgen op het MATE platform.

TYPO3 Developer Days

Onze Richard Haeser zal tijdens de TYPO3 Developer Days 2017 (T3DD17), die van 13-16 juli plaatsvindt in Malmö Zweden, verder uitweiden over de Yoast SEO modules voor TYPO3 en Magento en uiteraard de MATE integratie. Je bent van harte welkom tijdens zijn presentaties. De rest van het programma vind je hier. Hopelijk tot ziens in Malmö!

Special thanks aan Ben, Mathias, Omar & Taco voor het bezoek aan MaxServ!

Marketeer