MaxServ behaalt 24 nieuwe TYPO3 certificaten!

Zoals al aangekondigd in een eerder bericht, vinden wij het bij MaxServ erg belangrijk dat onze kennis up to date blijft en getoetst wordt. We zijn dan ook met al onze TYPO3 medewerkers dit jaar op 9 juni naar TYPO3 CertiFUNcation gegaan om daar presentaties bij te wonen en een aantal examens te doen.

Hoe zag de dag eruit?

Al om kwart over 6 ?s morgens (wat voor de meeste ontwikkelaars toch echt te vroeg is), vertrokken we met een touringcar richting Phantasialand in Duitsland. Uiteraard was het gezellig in de bus, maar er heerste toch ook wel een bepaalde spanning. We gingen tenslotte wel examen doen en bijna iedereen voelde die spanning.

Toen we aankwamen en ons hadden geregistreerd, werd het evenement geopend met wat statistieken en een heuse nerd-shirt-contest. De dag begon goed, want als team werd er gezorgd dat ik deze wedstrijd won.

Toen de overwinning van deze wedstrijd was behaald, was het tijd voor serieuze zaken. Er was onder andere een presentatie over veiligheid op het web en over de vernieuwingen binnen TYPO3. 

TYPO3 CMS Certified Editor

Na de eerste 2 plenaire presentaties begonnen de examens. Allereerst waren de editors aan de beurt voor het TCCE (TYPO3 CMS Certified  Editor) examen. Iedereen binnen MaxServ die iets met TYPO3 doet, moet in ieder geval dit examen gedaan hebben, zodat we een klant te allen tijde op de juiste manier kunnen informeren over het gebruik van TYPO3. Er was dan ook een groep van 15 medewerkers van MaxServ die aan dit examen meedeed. Mede door de goede voorbereidingen gingen ze met vertrouwen van start.

TYPO3 CMS Certified Consultant

Aansluitend het TCCE examen was het tijd voor het TCCC (TYPO3 CMS Certified Consultant) examen. Voor de 6 deelnemers vanuit MaxServ - waaronder de directie - was dit examen een stuk pittiger, ondanks de voorbereidingen. Met onderwerpen als veiligheid, hosting, projectmanagement en mogelijke oplossingen was het dan ook een examen waar veel diepgaande kennis voor nodig was. Daarnaast kon je dit examen eigenlijk alleen halen als je jarenlange ervaring hebt met TYPO3.

TYPO3 CMS Certified Developer

Na het nuttigen van het uitgebreide lunchbuffet was het de beurt aan de PHP-ontwikkelaars voor het TCCD (TYPO3 CMS Certified Developer) examen. Een aantal van onze ontwikkelaars heeft dit examen eerder al gehaald, dus er waren voor MaxServ dit jaar maar twee deelnemers. Het examen was pittig en bestreek onderwerpen als Extbase, validators en veiligheid.

TYPO3 CMS Certified Integrator

Als laatste was het de beurt aan onze integrators; de collega's die ervoor zorgen dat op een website alle modules goed ge?mplementeerd zijn en alles optimaal werkt. Het is dan ook niet voor niets dat dit misschien wel het lastigste examen is. Namens MaxServ deden er dit keer 4 mensen mee.

Overige activiteiten

Naast de examens waren er nog andere presentaties. Wij hebben zelf een presentatie gegeven over de Yoast SEO plugin voor TYPO3. Ook kon je de gehele dag het attractiepark in.

Het was een erg geslaagde dag. We zijn na een heerlijke barbecue weer richting Waalwijk gegaan waar wij rond 23.30 uur aankwamen. Een lange maar zeker gezellige en leerzame dag. 

Meeste TYPO3 gecertificeerde medewerkers in Nederland

Inmiddels is het al weer ruim een maand geleden en zijn de resultaten ook binnen. Van de in totaal 27 examens, zijn er 24 examens gehaald. Een hele mooie score al zeggen we het zelf.

Vanaf nu heeft MaxServ 16 gecertificeerd editors, 6 gecertificeerde integrators, 4 gecertificeerde ontwikkelaars en 5 gecertificeerde consultants. Daarmee heeft MaxServ het meest aantal gecertificeerde TYPO3-ers in Nederland en zijn we de nummer 2 van de wereld. Een prestatie waar we trots op zijn! 

Gerelateerde berichten