5 tips van onze developers voor een juiste website

5 tips voor de juiste website.

Wist u dat ontwerp van uw website net zo belangrijk is als de inhoud? Naast een goede navigatiestructuur en de juiste zoekmachine optimalisatie, speelt het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid van de website een belangrijke rol. Net als in het dagelijks leven krijgt uw website namelijk ook maar e?e?n kans om een eerste indruk te maken. De developers van MaxServ laten graag zien hoe u ervoor kunt zorgen dat u de juiste eerste indruk achterlaat.
 

1. Snelheid van de website
Zorg er voor dat uw website snel ingeladen wordt. Als de website niet snel genoeg geladen wordt, zal een bezoeker weg klikken en zal niet zo snel meer terug komen. Hierbij geldt dus: iedere seconde telt. Om de website snel te krijgen zijn er diverse mogelijkheden. Zo is het verstandig om de content die de bezoeker bekijkt, af te stemmen op het apparaat waarmee de website bekeken wordt. Het werkt vertragend als er bijvoorbeeld grote foto?s op een mobiele telefoon moeten worden geladen. Daarnaast is het verstandig om optimaal gebruik te maken van de caching opties die een browser biedt. 

2.Geschikt voor mobiele apparaten
Zoals u vast niet ontgaan is, maken steeds meer mensen gebruik van mobiele apparaten zoals een telefoon of een tablet. Het is dus van belang dat uw website ook mobiel goed leesbaar is. Daarnaast wordt u door Google ook nog eens beloont met het predicaat ?mobile-friendly? en een hogere ranking wat ertoe zal leiden dat uw website naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur krijgt van de zoekende boven die website die nog niet goed leesbaar is.

3. Animaties
Tegenwoordig kunnen er veel grafische stunts geplaatst worden op de website. Natuurlijk erg gaaf, maar het moet de bezoeker niet afleiden. Maak er dan ook geen ?poppenkast? van. Denk na of de animatie een toegevoegde waarde is. Past het bij het verhaal wat je wilt vertellen? ?Binnenvallende teksten? dragen volgens back-end developer Richard weinig bij aan het verhaal en zorgen alleen maar voor een mindere performance. Een pop-up daarentegen voor het vergroten van bijvoorbeeld een product-afbeelding weer wel. Kijk dus goed naar het verhaal wat u wil vertellen en pas hier uw animaties op aan.

4. Houd het simpel
Het design van een website is vaak de eerste indruk die een bezoeker krijgt. Zorg ervoor dat de website rustig en stijlvol oogt. Zo valt de call-to-action op en ziet de bezoeker meteen uw unique selling points.

5. Juiste content
Een vaak onderschat onderdeel is toch ook de inhoud van uw website. Uw website kan nog zo mooi zijn, maar als uw content niet goed aansluit bij uw doelgroep heeft de bezoeker er niets aan. Teksten moeten duidelijk zijn zonder al te veel poes-pas. Hoe "technisch / specialistisch" uw tekst kan zijn, hangt erg af van uw doelgroep. Het is een wereld van verschil of u een bericht plaats op Facebook of een blog schrijft voor techneuten. Kijk goed naar de media en doelgroep waar u uw content op wil richten en bepaal aan de hand hiervan uw schrijftaal.


Bent u het zat om zelf zoveel tijd in de website te stoppen en wilt u er 200% zeker van zijn dat uw website de juiste indruk achter laat en optimaal presteert? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde berichten