Inspirium: een platform vol inspiratie

| Blogs
Inspired by Inspirium

MaxServ heeft een uniek Digitaal Meesterwerk voor Inspirium opgeleverd. Het platform moest aansluiten bij de organisatie en haar doel: door het inspireren van ondernemers en het delen van kennis samen succesvolle hospitality projecten realiseren. In dit blog lees je hoe we inspiratie en techniek samenbrachten.

Wat doet Inspirium?

Sinds 2011 voorziet Inspirium ondernemers in de hospitality-branche van inspiratie voor hun eigen onderneming. Dit doet ze samen met partners die elk hun eigen expertise binnen het vakgebied meebrengen. Voorbeelden van deze expertise zijn onder andere groenbeleving, servies, akoestiek, meubilair en verlichting.

De partners combineren onder de slogan ‘Experience Hospitality’ hun uitgebreide kennis en kunde om concepten te realiseren voor ondernemers in de branche. Dit doen ze vanuit de Inspirium showroom locaties in Breda en Amsterdam; de plek voor ondernemer, architect en designer met uitdagende ambities voor succesvolle hospitality concepten.

Wil je meer weten over wat Inspirium doet? Neem dan eens een kijkje op de website: https://www.inspirium.nl/.

De volgende stap in inspiratie

Met het succes van de fysieke locaties brak ook het moment aan voor innovatie en groei. De doelstelling hiervoor was duidelijk: een grotere doelgroep aanspreken door een online ervaring te bieden die de offline ervaring evenaart. 

Een nieuwe online omgeving

MaxServ heeft een geheel nieuwe website gebouwd om klanten een optimale online-ervaring te bieden. Deze nieuwe website draait op het open source content management systeem (cms) TYPO3: een betrouwbaar, efficiënt en snel cms. Dit cms levert een feilloze gebruikerservaring, zowel in de front- als de backend.

Voor potentiële klanten staat er een snelle, veilige en overzichtelijke website vol informatie klaar, geheel in de stijl van Inspirium. Voor de redacteuren van Inspirium biedt de backend van de website een gebruiksvriendelijke werkomgeving. Zij kunnen dankzij sets van content-elementen en functionaliteiten de website eenvoudig voorzien van de juiste content. 

Een moodboard vol inspiratie

Inspirium zocht naast een nieuwe website ook naar een manier om potentiële klanten laagdrempelig, vrijblijvend en kosteloos kennis te laten maken met hun organisatie. Hiervoor ontstond bij Inspirium het idee om een moodboard extensie te laten creëren. Gebruikers kunnen zich met de extensie laten inspireren door middel van sfeerbeelden in verschillende categorieën. De gebruiker slaat de gewenste sfeerbeelden vervolgens op in een eigen moodboard. 

Het moodboard biedt voor Inspirium de mogelijkheid om waardevolle leads te verzamelen. Wanneer een gebruiker een moodboard samenstelt en opslaat, biedt de extensie de keuze om het moodboard met Inspirium te delen en vrijblijvend advies te ontvangen. Een adviseur van Inspirium ontvangt bij deze keuze de informatie van de potentiële klant om contact op te nemen en een adviesgesprek in te plannen in de showroom. Daarnaast krijgt de adviseur ook inzage in de stijlen en wensen en kan daardoor de klant tijdens het adviesgesprek doelgericht adviseren.

Proces: Zo kwam het moodboard tot stand

Tijdens een briefing zijn alle wensen en ideeën van Inspirium besproken met MaxServ. Het designteam is met deze wensen en ideeën aan de slag gegaan en werkte een user flow uit. In deze userflow zijn de verschillende stappen in kaart gebracht die gebruikers op de website doorlopen alvorens ze overgaan tot een bepaalde actie. Hiermee werd inzichtelijk hoe we de website en extensie moesten inrichten en wat er allemaal nodig was om de moodboard extensie te realiseren.

Het team werkte op basis van deze userflow een klikmodel uit. Dit is een inhoudelijk ontwerp en geeft een simulatie van de uiteindelijke website. Een aantal partners van Inspirium testte het klikmodel, wat bruikbare feedback opleverde. Deze feedback is samen met de huisstijl meegenomen in het uiteindelijke ontwerp van het moodboard. Ook dit ontwerp is uitgebreid getest door de partners. Na akkoord zijn onze developers aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de extensie.

De technische uitdaging

De moodboard extensie moest toekomstbestendig worden ontwikkeld en ook plaatsbaar zijn op websites van de individuele Inspirium partners. Dit maakten we mogelijk door het geheel te ontwikkelen in Vue.js; een Javascript framework waarmee je dynamische en interactieve websites of applicaties kan creëren. De componenten werken onafhankelijk van elkaar, wat de mogelijkheid geeft de extensie op verschillende omgevingen te draaien. 

Inspirium had ook de wens het moodboard zelf in TYPO3 te beheren. MaxServ maakte dit mogelijk met een op maat ontwikkelde koppeling. Redacteuren kunnen dankzij deze koppeling zelf de afbeeldingen en teksten in het moodboard aanpassen. Het Vue.js Javascript framework zorgt voor de verdere opmaak.

Een resultaat dat telt

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke website met een moodboard extensie waarmee gebruikers uitgebreide inspiratie op kunnen doen. Voor geïnteresseerden is er de mogelijkheid om tijdens het vormgeven van het moodboard een adviesgesprek aan te vragen. De adviseur is dankzij het gedeelde moodboard goed op de hoogte van de wensen en stijlen. Dit maakt niet alleen de rol van de adviseur eenvoudiger, maar maakt de ervaring voor de klant ook waardevoller. Het online overbrengen van gevoel, beleving en uitstraling was nog nooit zo gemakkelijk!

Wij zijn trots op dit Digitale Meesterwerk. Ben jij nieuwsgierig hoe het moodboard werkt of wil je graag een eigen moodboard samenstellen? Bezoek dan de website van Inspirium.

Marketeer