5-jarig jubileum | Koen

| Blogs

Vandaag staan we stil bij nog een jubileum. Deze keer het 5-jarig jubileum van Koen. Koen is developer bij MaxServ en is onlangs papa geworden! Naast dat hij inmiddels een ervaren frontender is, kunnen we op hem rekenen in de Feestcommissie en is hij er als de kippen bij als er digitale fruitjes nodig zijn als reactie op een melding in ons interne communicatiesysteem. 

Om de mijlpaal te vieren hebben we Koen in de plantjes gezet en hem een aantal vragen gesteld.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 5 jaar?

Na mijn opleiding aan de Fontys HBO-ICT & Media Design ben ik direct gestart als front-end developer bij MaxServ. Van TYPO3 en Magento had ik nog nooit gehoord en ik had nog geen praktijkervaring. Er was dus nog veel te leren. Gelukkig heb ik veel kunnen leren van mijn collega’s en heb ik me hierdoor flink kunnen ontwikkelen. Al snel werkte ik dagelijks met TYPO3 aan verschillende projecten. Inmiddels werk ik ook steeds meer met Magento 2.
 
Ik ben blij dat ik 5 jaar geleden heb gekozen voor MaxServ. Hierdoor heb ik mezelf kunnen ontwikkelen, aan leuke en mooie projecten kunnen werken en heb ik fijne collega’s ontmoet waar ik graag mee samen werk. Ik ga na vijf jaar nog altijd met veel plezier aan mijn werk.
 

Waar ben je het meeste trots op?

Ik ben eigenlijk trots op alle projecten waar ik aan mee heb mogen werken. Samen met klanten en collega's platformen kunnen neerzetten is waar ik energie van krijg. Samenwerken is voor mij erg belangrijk en met mijn kennis en ervaring help ik klanten graag bij het maken van de juiste keuzes. Als ik echt één project uit zou moeten kiezen is dat denk ik de website van TU/e. Dit omdat ik gedurende een langere tijd erg intensief aan deze site heb meegewerkt. Het is een beetje mijn kindje geworden.

Wat typeert jou binnen MaxServ?

Als collega ben ik iemand die het fijn vindt samen aan projecten te werken. Om de kwaliteiten van projecten te kunnen waarborgen probeer ik kritisch te zijn op mijn eigen werk en op dat van anderen en ik vind het fijn als mijn collega's dit ook zijn. Op deze manier kan ik mijn kennis delen met collega’s, maar leer ik zelf ook constant nieuwe dingen. Verder vind ik het fijn om een informele werksfeer te hebben en dat probeer ik dus ook uit te stralen naar collega’s en klanten. Ik sta altijd open om even te kletsen, ook wanneer het niet over werk gaat.

Wat is jouw lievelingsmuziek?

Ik luister echt alle muzieksmaken door elkaar. Ik kijk iedere ochtend waar ik op dat moment zin in heb en dat kan eigenlijk alles zijn van Top 40 tot Hardstyle.

Welke hobby's heb je?

Naast het werk steek ik regelmatig de barbecue aan om lekkere stukken vlees of vis te bereiden. Hier kan ik zomaar een hele dag (of zelfs een heel weekend) mee bezig zijn. Daarnaast volg ik trouw alle Formule 1 races inclusief de trainingen en kwalificaties. De laatste tijd ben ik wat meer aan het gamen, ik speel met name Formule 1 of GTA V.

Terugkijkend op de afgelopen 5 jaar wat had je jezelf mee willen geven toen je bij MaxServ begon?

Ik denk dat ik tegen mezelf gezegd zou hebben: "Het is niet gek dat je nog niet alles weet!" Toen ik bij MaxServ begon, had ik het idee dat ik dingen vroeg die ik eigenlijk al hoorde te weten. Inmiddels weet ik dat ik praktijkervaring miste en veel nog niet kón weten. Door samen te werken en niet bang te zijn om vragen te stellen leer je het meeste en kom je tot het mooiste resultaat. 

Vooruitkijkend op de komende 5 jaar wat hoop je dan te hebben bereikt?

Ik hoop nog aan veel mooie projecten te mogen werken waarin we samen met de klant echte Meesterwerken creëren. 

We zijn heel blij met Koen bij MaxServ en we hopen er nog vele jaren aan vast te plakken! 

Kom jij ook bij ons werken?

Koen is samen met alle collega's het kloppend hart van ons bedrijf. In agile projecten werken ze hard aan digitale meesterwerken voor onze opdrachtgevers.

Denk je dat MaxServ ook bij jou past? Solliciteer dan op één van onze openstaande vacatures!