UX design is essentieel

Want maximale conversie vraagt om een optimaal UX-design.

User Experience voorop

UX staat voor User Experience, oftewel de ervaring die een gebruiker heeft als hij een website bezoekt of een app gebruikt. Een goed UX-design houdt optimaal rekening met de wensen van de bezoeker, geeft hem een positief gevoel en leidt hem zo snel en makkelijk mogelijk naar zijn doel. En dat levert jou als afzender maximale conversie op. Onder de streep zorgt een goed UX-design dus voor meer resultaat. 

Creativiteit met een strategie

Wij voeren het concept en ontwerp uit op basis van productvisie en strategie. We betrekken jou als klant actief bij het designtraject en komen samen tot het perfecte ontwerp, waarbij een optimale gebruikerservaring (UX) gewaarborgd is. En veranderen de eisen? Dan kan het projectteam snel en flexibel reageren dankzij onze agile werkwijze. 

We leren de eindgebruiker kennen. Waar bevindt de gebruiker zich? Wat is zijn doel? Met welke uitdagingen heeft hij te maken? De antwoorden op deze vragen zijn de basis van het plan van aanpak.

We worden zelf eindgebruiker. We werken diverse persona’s en scenario’s uit. Doen verschillende gebruikersonderzoeken en creëren een experience map.

We maken het de eindgebruiker gemakkelijk. De ideeën en opgestelde producties zetten we om in eenvoudige wireframes. We maken een moodboard, werken diverse mock-ups uit en creëren een style guide.

We verzamelen data, want die liegen niet. We voeren diverse tests uit waarmee we het gebruik monitoren. De verzamelde data verwerken we in de finale designs. 

UX-design binnen agile teams

Binnen een agile team, ook wel scrumteam genoemd, zijn alle nodige kennis en vaardigheden aanwezig. De UX-designer is vast onderdeel van het team. Voor de designs verdiept de designer zich in de marketingcontext en maakt gebruik van de kennis die het team verzamelt over de eindgebruiker van de te ontwikkelen software. Aan het verzamelen van die kennis besteden we als team een aanzienlijk deel van onze tijd. Elk stukje software dat we ontwikkelen testen we bij de eindgebruiker. De testresultaten gebruiken we om het eindproduct te optimaliseren. 

"Onze opdrachtgevers houden van onze platformen. Dat komt omdat ze ontwikkeld zijn op basis van een sterk design dat ervoor zorgt dat het platform meesterlijk acteert voor hun klanten."

Maak kennis met onze designers!

Ons UX-team bestaat uit meesterlijke designers met ruime ervaring in grote digitale projecten. Het team wil steeds boven zichzelf uitstijgen.

Gedegen onderzoek, een groot inleveringsvermogen, een berg creativiteit en een sterk analytisch vermogen zijn de sleutel tot succes.  

Wil je meer weten over MaxServ?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze digitale meesterwerken? Wij vertellen je er graag meer over en nemen zo snel mogelijk contact op. Uiterlijk binnen 2 werkdagen.