image

Van Dooren Kantoormeubelen

Alles voor een gezonde werkomgeving

Uitdaging.

Magento is een bekende naam in e-commerce. Tientallen duizenden webshops zijn actief dankzij hun software. Eind 2015 lanceerde het bedrijf Magento 2.0, een software-update ontwikkeld vanuit de ambitie de nieuwe ‘standaard’ te zetten in de e-commercewereld. De overgang voor Van Doorn Kantoormeubelen biedt veel voordelen, zij kiezen daarom voor een migratie van Magento 1 naar Magento 2.

Oplossing.

Met het oog op de korte ontwikkeltijd is ervoor gekozen om het project op te splitsen in 3 fases. In de eerste fase is Magento 2 geinstalleerd en de koppeling met Akeneo opgezet. In de 2e fase is de database over gezet, en de 3e fase is het ontwerp gefinetuned en verbeterd. Door de korte lijnen met Van Doorn Kantoormeubelen hebben we dit binnen 2 maanden weten te realiseren. 

Resultaat.

Door het gebruik van een Product Informatie Management (Akeneo) heeft Van Doorn Kantoormeubelen nu één centrale plek voor alle productinformatie binnen hun organisatie. Door deze te koppelen met hun website is gelijk alle informatie up-to-date en ook de subsites van hun leveranciers. Met Magento 2 zijn zij voorzien van de voordelen van een veiligere en snellere site met de nieuwe interface van Magento en weer de volledige ondersteuning. 

De voordelen van Akeneo PIM:

  • Verrijk de productinformatie voor al uw kanalen
  • Waarborg de kwaliteit van uw productinformatie per kanaal
  • Open source, dus volledig aan te passen aan uw wensen
  • Officiële extensie voor Magento beschikbaar
  • Gratis versie beschikbaar
  • Te koppelen met nagenoeg alle relevante systemen

Robin Hogenboom

Quote:

De overstap naar Magento 2, een nieuw Product Information Management (PIM) systeem, agile werken: er kwam een hoop op ons af bij het ontwikkelen van onze nieuwe website. Gelukkig zijn we opgevangen door een toegewijd team met enthousiaste ontwikkelaars die goed in konden schatten wat we wilden. Door nauwe samenwerking en prettige communicatie hebben we in korte tijd een grote stap vooruit kunnen maken. Niet alleen heeft dit een mooie website opgeleverd, maar de ontwikkelaars hebben ons een hoop (technische) kennis bijgebracht waar we nog jaren mee vooruit kunnen. Een geweldige ervaring!