image

Nutsscholen Breda

Samenwerken aan veelzijdig "jong"leren met hoge opbrengsten voor ieder kind.

Uitdaging.

Stichting Nutsscholen Breda is één van de weinige scholenstichtingen die het belang inzien van een goed uitgedacht internetlandschap. Tijdens een pitchprocedure heeft Stichting Nutsscholen Breda kenbaar gemaakt 6 nieuwe websites te willen laten ontwikkelen. Eén van de belangrijkste eisen was het leveren van één beheeromgeving, waarin alle websites konden worden opgenomen. Verder diende iedere school zijn eigen identiteit te kunnen behouden in de vorm van een eigen grafisch ontwerp. Wel moesten de scholen duidelijk hetzelfde gevoel uitstralen, dat vanuit de stichting vooraf duidelijk was gedefinieerd.

Oplossing.

De opdracht is aan MaxServ gegund en TYPO3 is als basis ingezet voor de oplossing. De 6 websites zijn qua content aan elkaar gekoppeld en "delen" de verschillende functionele mogelijkheden. Er is gekozen om één centrale content repository op te zetten, zodat er deling mogelijk is. Tijdens een intensieve design en ontwikkelperiode zijn de 6 websites opgezet en voorzien van de gewenste structuur en indeling. De scholen hebben een eigen omgeving gekregen waarbinnen al het redactionele werk kan worden uitgevoerd. Door middel van diverse trainingsdagen is er gezorgd voor de benodigde kennis.

Resultaat.

Het resultaat zijn 6 prachtige websites die "onder water" volledig aan elkaar zijn gekoppeld. Naast de professionaliseringsslag qua vorm en techniek zijn er ook grote stappen gemaakt in naamsbekendheid en algehele uitstraling van de school. Door op diverse vlakken de positionering aan te pakken zijn de leerlingaantallen de laatste jaren gestegen. Daarnaast is tevens, door o.a. deze positieve wending, de stichting uitgebreid met één extra school in de plaats Teteringen. 

Oplossing.

De website is ontwikkeld binnen het Open Source Enterprise CMS TYPO3.
De volgende onderdelen & functionaliteiten zijn zeker het bekijken waard:

  • Fotoalbums
  • Nieuws
  • Schoolgids
  • TagClouds
  • Activiteitenagenda
  • Contactsectie

Klant.

Nutsscholen Breda

Werkzaamheden:

Strategiebepaling
Interactiedesign
FO & TO
Technische realisatie
Webhosting
Onderhoud & Support

Iedere beeldschermresolutie een andere website.

Vijf totaal verschillende websitestructuren en resoluties stuurbaar vanuit één TYPO3 back-end, het kan! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat vindt de klant

x"MaxServ heeft ons goed begrepen: we hebben een innovatieve website gekregen die de bezoekers een representatief beeld geeft van onze school en ons in staat stelt echt te communiceren"x

Frans Joseph de Graaf
Directeur