image

Montèl

De zitspecialist van Nederland

Het vraagstuk.

Montèl is al meer dan 30 jaar de zitspecialist in Nederland. De collectie van Montèl is geheel eigen ontwerp. Ondertussen is de collectie te zien in meer dan 30 vestigingen waar de bezoeker geïnspireerd kan worden. 

Inspiratie is voor Montèl niet alleen in de winkel belangrijk, maar ook binnen het online platform. Montèl heeft bij MaxServ de vraag neergelegd om een flexibel platform te bouwen, wat o.a. ingezet kan worden als een e-commerce platform. Daarnaast wil Montèl ook inspiratieve content kunnen plaatsen. E-commerce en content moeten dus binnen één platform worden geïntegreerd. 

Oplossing.

Om e-commerce en content binnen een platform te laten integreren, heeft MaxServ gebruik gemaakt van het CMS TYPO3 en het e-commerce systeem Magento. Aangezien het een sterke basis moet zijn, heeft MaxServ de laatste versies aangehouden namelijk Magento 2 en CMS 8. 

MaxServ heeft een communicatie laag tussen Magento en TYPO3 gebouwd, ook wel MATE genoemd. De bezoeker van Montèl krijgt één platform te zien en heeft dus niet door dat het platform uit twee systemen bestaat. Marketeers kunnen door MATE content aanpassen binnen het CMS TYPO3. De contentaanpassingen zijn direct zichtbaar aan de voorkant van de website. Product managers kunnen binnen Magento hun producten aanpassen en vullen. 

 

Resultaat.

Montél is voorzien van één platform wat bestaat uit twee krachtige systemen. Montèl kan zelf bepalen hoeveel content zij op hun website wil hebben. Marketeers zijn niet afhankelijk van Magento kennis, zij kunnen immers in TYPO3 aan de slag met content. Producteigenaren kunnen ondertussen in Magento producten aanmaken. 

MATE wint Award!.

MATE wint de Dutchento award voor beste module of service voor Magento. Op 1 juni 2018 mocht MaxServ de award in ontvangst nemen. 

Iedere beeldschermresolutie een andere website.

Vijf totaal verschillende website structuren en resoluties stuurbaar vanuit één TYPO3 back-end? Het kan! Vraag ons naar de mogelijkheden.