15 mei

Update van Google: Al je vragen beantwoord

Zoekmachine Google voert jaarlijks vele updates door om het gebruiksgemak voor de bezoeker te vergroten. Onlangs is er nog een grote update uitgevoerd, namelijk de mobilegeddon. In deze update in het algoritme waardeert Google websites hoger welke geoptimaliseerd zijn voor mobiel. 

De mobilegeddon is een van de grootste updates van de afgelopen jaren binnen Google. Een ander voorbeeld dat ervoor zorgt dat Google haar gebruiksvriendelijkheid verbetert, is het voorspellen van de zoekopdracht van de gebruiker. Waarschijnlijk is het de afgelopen jaren opgevallen dat Google zoeksuggesties aanbiedt wanneer je als gebruiker zoektermen intypt in Google. Dit wordt ook wel ‘instant search suggestion’ genoemd. 

Een stap verder

Google is constant aan het verbeteren, vandaar dat ook hier weer een vervolg aan wordt gegeven. Sinds kort is Google gestart met de uitrol van een functionaliteit waarbij Google antwoord geeft op je vragen voordat deze gesteld is. De suggestie wordt aangevuld en op basis daarvan wordt een antwoord geformuleerd. Momenteel zijn het slechts korte vragen die beantwoord kunnen worden, zoals datums van gebeurtenissen, zoals “When did Hawai became a state?”

Doordat het antwoord al meteen wordt getoond, hoeft de bezoeker niet meer te wachten tot dat de zoekresultaten worden geladen.

 

De update is vrij langzaam met de uitrol. Er wordt aangenomen dat deze ook in Nederland wordt uitgerold, maar daar is op dit moment weinig over bekend. De mogelijkheid dat gebruikers het tegen gaan komen zijn binnen iOS en Android Apps van Google, of binnen Chrome.

 

 


Geschreven door:

  • Othniël van Bergeijk

    Director new business