07 sep

TYPO3 Developer Days 2016, Donderdag

De jaarlijkse TYPO3 Developer Days 2016 zijn weer achter de rug. 4 dagen lang ontmoetten developers van over de hele wereld elkaar in Nürnberg om kennis te delen. Uiteraard was MaxServ hier ook aanwezig. Ben je niet geweest en/of wil je graag weten wat er besproken en gedaan is? Lees dan komende week onze blogpost. Er is namelijk elke dag verslag gedaan door een medewerker van MaxServ. Vandaag beginnen we met de aankomst en eerste dag: woensdag en donderdag. Deze dagen is er verslag gedaan door Richard Vollebregt.  

Woensdag- aankomstdag

Om op tijd te zijn voor de T3DD16 die op donderdag begon, waren we woensdagochtend al redelijk vroeg vertrokken. Na een rit van ongeveer 8 uurtjes door wat last van wegwerkzaamheden waren we in Nürnberg aangekomen bij het kasteel waar het evenement plaatsvond. Daar konden we ons aanmelden en de sleutels ophalen voor de kamer. Gelukkig waren we nog op tijd voor het avondbuffet en hebben we wat kunnen praten met een aantal andere developers die er ook al voor hadden gekozen om woensdag te gaan. Na een gezellige avond waren we vroeg naar bed gegaan, om lekker fris te kunnen zijn voor de sessies en opening op de donderdag!

De opening van T3DD16

Na een kort nachtje slapen door al het stadsgeluid en het wennen aan een nieuwe locatie, zijn we om 9 uur begonnen met een hands on Google Cloud workshop door Terry Ryan. 

Een interessante talk over het gebruik van de verschillende componenten van dit systeem, met ook goede code voorbeelden. Hij behandelde bijvoorbeeld hoe je simpel gebruik kan maken van Google Cloud App Engine om snel je applicatie uit te rollen en te ondersteunen.

Na deze 2 uur lange workshop hadden we een paar uurtjes de tijd om te lunchen. Het lunchbuffet was goed en met een aardig aantal keuzemogelijkheden. In Duitsland is het blijkbaar vanzelfsprekend dat je ook met de lunch warm eten krijgt voorgeschoteld!

Om 13:30 begon de echte opening van de T3DD16. Er werd afgetrapt met een korte welkomstsessie met alle huisregels en een korte samenvatting van het schema voor de gehele week.

Na deze welkomst-talk heeft Mathias Schreiber de keynote gegeven over de huidige stand van zaken binnen TYPO3, hoe TYPO3 7.6 het heeft gedaan de afgelopen jaren en wat de toekomst inhoudt voor TYPO3 8 en verder. Dit was een erg interessante kijk op hoe het momenteel loopt bij TYPO3.

Meteen daarna hebben we een inhoudelijke presentatie gezien over Temporal Modelling, gegeven door Mathias Verraes. Dit was een introductie op het ‘Event Sourcing pattern’, wat uiteindelijk vooral theorie was. In het geval van Temporal Modelling wordt voornamelijk gebruikgemaakt van ‘Events’, wat zorgt voor een andere manier van denken over hoe je een applicatie kan opzetten.

Tot slot hebben een talk gezien van Marco Pivetta over Extremely Defensive PHP. Dit was een presentatie over hoe je zo veilig mogelijk kan programmeren binnen PHP en bepaalde ‘best practices’ moet aanhouden. Wat natuurlijk ook een erg leerzame sessie was!

We sloten de dag af met in de avond een buffet en nog wat socializen met de developers op de conferentie.

Houd ons in de gaten!

Benieuwd wat we vrijdag gedaan hebben? Lees dan morgen de blogpost van Richard Haeser. 

Geschreven door:

  • Richard Vollebregt

    Back-end developer