12 apr

TYPO3 Codesprint bij MaxServ

Volgende week is het dan echt zover! Maandag 18 april start de TYPO3 codesprint bij MaxServ. Maar liefst 4 dagen lang zal er door een grote groep ontwikkelaars hard aan de basis van TYPO3 gewerkt worden. 

Wat houdt een codesprint in?

Binnen de TYPO3 community worden er regelmatig codesprints gehouden. Deze codesprints zijn bedoelt om met een groep ontwikkelaars problemen binnen TYPO3 op te lossen en nieuwe functies in TYPO3 te implementeren. Ontwikkelaars vanuit verschillende landen zitten voor een aantal dagen met elkaar in één ruimte. Hierdoor is het gemakkelijk om met elkaar te overleggen, plannen te maken en eventuele problemen samen op te lossen. Deze sprints worden door heel Europa gehouden en dit keer dus in Nederland.

Waarom vindt de codesprint bij MaxServ plaats?

MaxServ is van mening dat TYPO3 er beter van wordt als er een grote groep mensen aan mee helpt. Om ook voor Nederlandse ontwikkelaars de stap zo klein mogelijk te maken om mee te helpen, wilde MaxServ graag zijn kantoor beschikbaar stellen aan de community om een codesprint te houden.

Hoe ziet de codesprint eruit?

Op dit moment hebben we aanmeldingen van verschillende nationaliteiten. Tijdens deze codesprint zal er gedurende 4 dagen aan diverse onderwerpen gewerkt gaan worden. De speerpunten voor de MaxServ-ontwikkelaars liggen voornamelijk op het gebied van het verhogen van de cloud-readiness van TYPO3. Daarnaast zal er voldoende aandacht zijn aan de nieuwe contributors en zullen de reeds gemelde problemen / taken opgepakt gaan worden. Kortom: we gaan tijdens de codesprint TYPO3 weer een stukje beter maken! Wij hebben er bij MaxServ enorm veel zin in.

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor de codesprint. Wel hebben we vrijdag 13 mei nog een Contribution Bootup Day bij MaxServ. Wil je je hiervoor opgeven? Neem dan snel een kijkje op https://typo3.maxserv.com/contribution-bootup-days/.

Volg ons op de voet!

Wil je niks van de codesprint missen? Volg ons dan vooral op Twitter en houd onze website in de gaten. Wij zullen hier volgende week namelijk verschillende blogartikelen publiceren. 

Geschreven door:

  • Richard Haeser

    Development Lead / Certified TYPO3 specialist